Остри реакции след като властите в Северна Македония официално заличиха

...
Остри реакции след като властите в Северна Македония официално заличиха
Коментари Харесай

Доц. Спас Ташев: Ще издадем Бяла книга за правата на българите в Северна Македония

Остри реакции откакто управляващите в Северна Македония публично заличиха българския клуб " Иван Михайлов " в Битоля от централния държавен указател. Решението за следващ път изостри тона сред София и Скопие. А пред нова ръководителя на заличения клуб разгласи, че ще съди Македония в Страсбург. Темата разяснява доцент Спас Ташев от Българска академия на науките по NOVA NEWS.

Той уточни, че стартират план за написване на „ бяла книга “ за човешките права на българите в Северна Македония, която би трябвало да бъде преведена на няколко европейски езика и да бъде необятно публикувана. Целта е сътрудниците на страната ни да са наясно, че става дума за нарушение правата на българите в Северна Македония, посочи Ташев. Съседката ни желае да лиши българите от правото на историческо минало, бе безапелационен той.

Ташев сподели, че България няма тактика във връзка с Северна Македония. Той акцентира, че самодейна политика от страна на България значи да търсим съидейници измежду европейските ни съдружници и НАТО. „ България би трябвало да разкрие механизмите, които тласкат Северна Македония към злополука, към Белград, а знаем зад Белград коя велика мощ стои “, съобщи доцентът.

Ташев бе безапелационен, че страната ни няма дейна политика за отбрана правата на българите в Северна Македония.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР