Оставянето на детето под надзора на друг човек – независимо

...
Оставянето на детето под надзора на друг човек – независимо
Коментари Харесай

Как да оставите бебето си с някого, без да се тревожите

Оставянето на детето под надзора на различен човек – без значение дали е родственик или детегледачка, не е елементарно – нито за родителите, нито за дребното. При всички случаи това елементарно може да породи безпокойствие и в двете страни.

Родителите ще се тормозят дали бабата, дядото, лелята или детегледачката съумяват да се оправят вярно с всички потребности на бебето, а самото дете ще бъде много уплашено, когато внезапно остане с непознати за него хора, а мама и баща ненадейно стартират да липсват.

Има ли метод да извършите този преход по-спокоен за всички? И какви са триковете, с цел да се случи това?

Не би трябвало да има безпокойствие

Това е едно от главните правила, които би трябвало да се стремите да следвате. Все в миналото ще се наложи да се върнете към работното си всекидневие, а е допустимо детето да не бъде признато в детска градина или просто вие самите да не желаете да извършите това. Понякога връщането на работа е още по-рано, до момента в който дребното е към момента бебе.

Най-голямата неточност на родителите, когато моментът на оставянето на детето под надзора и грижите на различен човек настъпи, е суматохата, която ги обзема. Не си мислете, че по този начин не предавате сигнали на дребното. Напротив – то доста тъкмо усеща напрежението във въздуха и възприятията ви, и това му основава спомагателен стрес.

Така че забравете за терзанията, даже сърцето ви да се е свило. Бъдете спокойни и никога не плачете, изключително пред детето.

Спрете да си задавате хиляди въпроси

След като един път към този момент сте решили да оставите бебето с баба, дядо или детегледачка, сигурно това са хора, на които сте се доверили. Да, постоянно може да се случи нещо непредвидено, само че такова нещо може да стане и когато вие сте си вкъщи. За да изберете тъкмо тези хора, значи нещо в тях ви е предиздвикало интуитивно да им повярвате.

Защо следователно продължавате да се измъчвате, задавайки си хиляди въпроси по отношение на това дали те ще се оправят?  

Да се ​​страхувате, изключително първите няколко пъти, когато оставяте детето с някого, е изцяло обикновено. Особено когато става дума за майки, които дълго време са живели в симбиоза с мъничето си. Но е значимо сами да си наложите успокоение, което ще ви помогне и по-лесно да преодолеете терзанието.

Какво би трябвало да знаете за другите възрасти, когато стигнете до оставянето

Новородено

При бебетата всичко е по-сложно. Кърмачетата и децата под 2-3 години не приказват, имат характерни потребности и в никакъв случай не би трябвало да бъдат оставяни сами. Така че в действителност ще ви би трябвало мощно приближен човек, с цел да сте сигурни, че ще се оправи.

За да извършите прехода по равномерен, може последователно да адаптирате детето към оставянето. Това ще е потребно за него, а и за вас. На първо време започнете да оставяте новороденото в детската стая, като следите с бейбифон какво се случва. Постепенно увеличавайте времето, в което то няма да ви вижда.

В началото е добре да присъствате, когато роднината или детегледачката влезе в своята роля. Така бебето ще одобри по-лесно новия човек в живота си, тъй като ще ви вижда. А и може сами да наблюдавате по какъв начин се оправя определения човек с тези отговорности. При подозрения, че нещо не е както би трябвало, не се колебайте да потърсите различен.

Докато сте дружно може да дадете на индивида, който ще се грижи за бебето задания от рода на: подготвяне или стопляне на бебешката храна, преобличане, промяна на пелената и т. н. Не се изкушавайте да се намесвате, а бъдете единствено наблюдаващи. Достатъчно е първоначално да обясните какво очаквате, а по-късно единствено гледайте дали индивидът се оправя вярно. Това ще бъде по едно и също време тест за него и опция бебето да свикне с новото лице вкъщи.

Продължава на страницата на Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР