Оставката не ме изненада. Нещата бяха тръгнали надолу още при

...
Оставката не ме изненада. Нещата бяха тръгнали надолу още при
Коментари Харесай

Венци Стефанов: Боби бе обсебил всичко и решаваше сам, а в Изпълкома има добри управленци

" Оставката не ме изненада. Нещата бяха тръгнали надолу още при предходната оставка на Боби ". Това съобщи в ефира на БТВ президентът на Славия Венци Стефанов във връзка отдръпването на Борислав Михайлов като началник на БФС.

" Тръгнаха да го смъкват хора, които нямат грам разбиране от ръководство и управление на футбол. Някои са положителни футболисти, само че това не значи, че могат да бъдат положителни управленци. Оказа се, че положителните футболисти не са най-хубавите управленци или нямат положителни контакти с страната, спортните организации, които могат да оказват помощ на българския футбол. Най-вече желая да ви кажа, че не се постановиха в българския футбол, с цел да имаме добър народен тим, който да е лице на футбола, да играят български футболисти във водещите тимове. Най-малко 5-6, с цел да имаме добър народен тим “, сподели Стефанов, представен от dsport.bg.

Той не пожела да даде оценки на ръководството на Борислав Михайлов, от което бе част дълги години. " Много години сме били дружно. Имали сме недоразумение по доста въпроси и главното е било българските футболисти. Михайлов има неоспорим престиж в Европа, във футболните среди във ФИФА и УЕФА. Организациите, от които зависи и българския футбол “, съобщи босът на „ белите “.

„ Според мен президент би трябвало да бъде човек, който може да постави край и да озапти тези президенти, които заливат България с недоказани чужденци за сметка на българските играчи. Това ще докара до добър народен тим. Един президент, който може да каже „ НЕ “ на един-двама президенти, които смятят, че с тях стартира футбола и с тях ще приключи. Един президент, който бъде добре признат в европейските структури и ФИФА. Един самостоятелен, човек, който може да удари по масата и със здрави панталони и да реши, че за българския футбол са нужни българи “, отсече Стефанов.

„ При тази обстановка, която е сега, при този нервен писък отвред да се смъкна Борислав Михайлов. Средствата, които се употребяват – демонстрации, почитатели, всевъзможни простотии, които унищожиха имуществото на хората, обикновено е да си подадеш оставката. Някои хора, които не се стопират пред нищо, те считат, че сега, в който смъкват Боби, ще се възкачат на този стол и те ще командват. Те ще ръководят, само че не за положително българския футбол. Основно приказвам за Бербатов. Те досега са управлявали единствено личните си коли “, съобщи още той.

„ В Изпълкома имаше хора с доста положителни управнически качества. Боби бе обсебил всичко и решаваше всичко самичък “, съобщи още Стефанов.

„ В България има хора, които стига да поемат отговорност. Не е нужно да бъде футболист, може да бъде всевъзможен. Само и единствено да може да помогне на българския футбол. Човек с качества и морал. Човек, който може да отиде да беседва с министрите на финансите, на спорта, с Народното събрание, с премиера и президента. Да желае най-много за българския футбол. Да се построят игрища, да се направи нещо, което да остане след него. Президент, който може да наложи да играят най-вече българи “, приключи той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР