Оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев и на главния секретар

...
Оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев и на главния секретар
Коментари Харесай

Извънредно! Положението ескалира: ГЕРБ искат оставка на ключов министър на Радев

Оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев и на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров желаеха от ГЕРБ поради убийството на граничния служител на реда.

Очевидно те не са си свършили работата, разяснява Даниел Митов от ГЕРБ в коридорите на Народното събрание.

До преди година и половина за сходен вид произшествия не можеше да става въпрос. Липсва съгласуваност сред държавните управления на България и Турция по контрола на миграционните потоци, разяснява Митов.

За страдание, следим и пик в трафика на опиати. Не знам дали си даваме сметка до каква степен е повишен той и че Министерство на вътрешните работи въобще не си е свършило работата.

Голям проблем стартира да става защитата по границата и не можем да създадем нищо друго, с изключение на да желаяме оставката на министъра, по този начин се носи отговорност, добави депутатът от ГЕРБ. И изясни, че в служебно държавно управление единственият, който може да освободи министъра, е президентът.

Затова и има потребност от постоянно държавно управление, стига толкоз сме си играли на детинщини и взаимни обвинявания, прикани Митов.

Той подсети, че на няколко пъти още от предходната година са предупреждавали, че има проблем с мигрантския поток. Бойко Рашков се занимаваше с всичко друго, само че не и с това, добави Митов.

Ремонтът на оградата на границата не е работа на Министерство на вътрешните работи въобще, има други органи, безапелационен бе Митов. В случая ставаме очевидци на проблем, подбуден от безучастие и непрофесионална работа в Министерство на вътрешните работи, добави той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР