Оставката на министър Калин Стоянов не е въпрос, който стои,

...
Оставката на министър Калин Стоянов не е въпрос, който стои,
Коментари Харесай

Мария Габриел: Калин Стоянов има отлични резултати относно работата му за Шенген

Оставката на министър Калин Стоянов не е въпрос, който стои, съгласно вицепремиера и външен министър Мария Габриел.

Ние минахме този стадий, този въпрос не стои на дневен ред, акцентира в студиото на Българска национална телевизия Габриел. По-рано министър председателят Николай Денков още веднъж уточни, че въпросът е открит и ще вземе решение едвам след получени подробни отчети по случая с митингите на футболните почитатели от предходната седмица.

По думите на Габриел е значимо министър Стоянов да разполага със свободата да работи в границите на пълномощията си и в повереното му ведомството и " не виждам каквато и да е причина да приказваме за нещо друго ".

" Няма напрежение в кабинета поради желаната оставка на вътрешния министър Калин Стоянов. Има изясняване на обстановката, носене на отговорност на вероятно надминали пълномощията си, както и голяма признателност към служителите на реда и чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които съзнателно си правят работата ", съобщи в " Още от деня " по Българска национална телевизия вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

Тя разяснява и настояването на премиера Министерство на вътрешните работи да ревизира отправяли ли са служители на реда закани към министър от кабинета. Според Мария Габриел по тази причина си има служби и би трябвало да бъде получена информация.

" Всеки един министър в това държавно управление е утвърден от Николай Денков и Мария Габриел. Не е значимо кой чие предопределение е, а какво са резултатите от работата ", добави Мария Габриел.

Тя акцентира, че Калин Стоянов има отлични резултати по отношение на работата му за Шенген.

На своята работа в границите на държавното управление Мария Габриел сложи отлична оценка - страната ни единствено за шест месеца е изпратила ясно обръщение, че можем да приказваме на европейската и интернационалната сцена, ясно приказваме за Шенген, Еврозоната, интензивността на България на интернационалната сцена. България била първата страна, която съумяла да изведе жителите си от Ивицата Газа. Открои и това, че България не се моли за влизане в Шенген, а отстоява правата си. Работи се и за това българските моряци от отвлечения от хусите транспортен съд да се завърнат вкъщи.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР