Оставете залятата сладка баница за поне 4-5 часа на хладно,

...
Оставете залятата сладка баница за поне 4-5 часа на хладно,
Коментари Харесай

Сладка баница с локум и орехи

Оставете залятата сладка баница за най-малко 4-5 часа на хладно, да си попие сиропа - само че ние не издържахме на втория час

Необходими Продукти

● кори за баница - 500 г фини
● локум - 300 г розов
● орехови ядки - 150 г смлени

за намазване на корите


● яйца - 3 бр.
● захар - 1 ч.ч.
● ванилова захар - 1 бр.
● олио - 1 ч.ч.
● кисело мляко - 1 ч.ч.
● брашно - 1 ч.ч.
● бакпулвер - 1 бр.

сироп за заливане


● захар - 2 ч.ч.
● вода - 4 ч.ч.
● лимон - 0, 5 бр. единствено сока

Начин на подготвяне

Първо си сварете сиропа, в тенджера прибавете захарта, водата и лимоновия сок. Поставете на котлона и варите 15 минути след завиране, премахнете от котлона и оставете да се охлади.

Пригответе си сместа за намазване на корите, в купа прибавете яйцата, захарта и ваниловата захар, разбийте с миксер до бухнал крем. Прибавете олиото и киселото мляко, още веднъж разбъркайте и прибавете пресятото брашно, смесено с бакпулвера, разбъркайте до еднородна гладка примес.

Нарежете всяко късче локум на 4 части по дължината.

Вземете една от корите и намажете благодарение на сладкарска четка с 2-3 с.л. от сместа. Поставете втора кора от горната страна, намажете и нея с 2-3 с.л. от сместа.

На дългия завършек на корите разпределете по дължината 2 с.л. смлени орехи, а върху тях наредете едно до друго късчета локум. Навийте корите на руло и поставете в авансово намаслена правоъгълна тава.

Процедирайте по този начин, до момента в който се изчерпят всички артикули за сладка баницата С останалата примес намажете рулата от горната страна.

Поставете тавата в авансово нагрята на 180 °C фурна и печете за към 25-30 минути. Нарежете баницата на дребни части и оставете да се охлади, залейте с охладения сироп.

Оставете залятата сладка баница за най-малко 4-5 часа на хладно да си попие сиропа, сервирайте!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР