Остават последни часове до решаващия вот за брекзит във Великобритания.

...
Остават последни часове до решаващия вот за брекзит във Великобритания.
Коментари Харесай

Остават часове до решаващия вот за брекзит във Великобритания

Остават последни часове до решаващия избор за брекзит във Англия.

Британските депутати ще гласоподават дали да поддържат договорката на държавното управление с Брюксел за овакантяване на Eвропейския съюз.

И в този час в Народното събрание не престават дебатите преди решаващия избор, който ще дефинира бъдещето на Англия и на премиера Тереза Мей, предава от Лондон Анна Илиева.
Англия - пред решителен избор в Народното събрание за Брекзит Депутатите ще гласоподават дали поддържат, или не договорката
Докато вътре депутатите разискват договорката, пред Народното събрание през целия ден се организират митинги „ за” и „ против” излизането на страната от Европейски Съюз.

„ Няма договорка, няма проблем” – по този начин деятели обобщават вота за брекзит – най-важния въпрос, с който страната се е сблъсквала след края на Втората международна война.

„ Тереза Мей е насочила кораба „ брекзит” право към айсберг. Ясно е, че това е потъващ транспортен съд, само че тя има избавителен пояс – гласа на народа. Нека още веднъж попита хората какво желаят и да го изпълни”, сподели стачкуващият Бърт Уондър.
Вотът за брекзит: Пътищата пред Англия след гласуването на договорката с Европейски Съюз Тази вечер депутатите в Обединеното кралство ще дадат своя глас по най-важния въпрос, с който страната се е сблъсквала от Втората международна война насам
Самата Мей за следващ път призна: „ Споразумението не е съвършено, то е компромис, само че когато се пишат учебниците по история, хората ще се запитат дали е било почетено мнението на хората, дали своят вот за овакантяване на Европейския съюз”.

Гласуването трябваше да се организира още преди месец, само че Мей го отсрочи, тъй като беше несъмнено, че ще загуби вота.

Англия повече от всеки път е разграничена във връзка с участието си в Общността. А въпросът, който в началото имаше два отговора –„ напускане” или „ оставане”, в този момент има безчет мечтани резултати.

Aко вотът бъде отритнат, спекулациите са, че още на следващия ден Тереза Мей ще отпътува за Брюксел, с цел да се опита да получи спомагателни отстъпки по договорката и ще предложи нов вид за гласоподаване в Лондон идващия понеделник.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР