Остават броени дни до най-големия футболен форум за годината –

...
Остават броени дни до най-големия футболен форум за годината –
Коментари Харесай

Най-важната информация, която трябва да знаете за Евро 2020


Остават броени дни до най-големия футболен конгрес за годината – Европейското състезание. Турнирът носи името Евро 2020 и ще се организира от 11 юни до 11 юли. Евро 2020 ще бъде 16-ото издание на европейските финали, като в идващите редове ще ви срещнем с най-важната и забавна информация, която би трябвало да знаете за конкуренцията.

 

Дати на осъществяване на шампионата

 

Европейското състезание бе планувано за 2020 година - трябваше да започва на 12 юни и да завърши на 12 юли. Пандемията от ковид отсрочи шампионата с една година и УЕФА насрочи надпреварата за лятото на 2021-ва. Така Европейското състезание ще стартира на 11 юни, а финалът на шампионата е на 11 юли. Турнирът ще се организира в 11 европейски града.

 

Кои са участниците на шампионата?

 

24 тима се класираха за Евро 2020. Големите тимове на национално равнище като Англия, Италия, Германия, Испания, Франция и други са измежду участниците на финалите, като също по този начин има и дебютанти - Северна Македония и Финландия. е изпълнен с доста класни играчи и отборът е апетитен за един от любимците на Европейското състезание, дружно с Англия и Белгия. Ето и описът с групите за Евро 2020:

 

Група А: Турция, Италия, Уелс, Швейцария

 

Група В: Дания, Финландия, Белгия, Русия

 

Група С: Нидерландия, Украйна, Австрия, Северна Македония

 

Група D: Англия, Хърватия, Шотландия, Чехия

 

Група Е: Испания, Швеция, Полша, Словакия

 

Група F: Унгария, Португалия, Франция, Германия

 

Къде ще се играят мачовете от Евро 2020?

 

Евро 2020 ще се организира в 11 страни като някои от най-модерните игрища в Европа ще бъдат домакини на събитието. Стадиони като „ Йохан Кройф Арена “ в Амстердам, „ Уембли “ в Лондон и „ Алианц Арена “ в Мюнхен ще бъдат домакини на Евро 2020. Ето и цялостният лист с градовете, които ще посрещнат мачовете от груповата фаза на шампионата:

 

Група А: Рим (Италия) и Баку (Азербайджан)
Група В: Санкт Петербург (Русия) и Копенхаген (Дания)
Група C: Амстердам (Холандия) и Букурещ (Румъния)
Група D: Лондон (Англия) и Глазгоу (Шотландия)
Група Е: Севиля (Испания) и Санкт Петербург (Русия)
Група F: Мюнхен (Германия) и Будапеща (Унгария)

 

1/8-финалите на Евро 2020 ще се проведат в Амстердам, Лондон (2 мача), Будапеща, Севиля, Букурещ, Копенхаген и Глазгоу. Мачовете от 1/4-финалната фаза ще се играят в Санкт Петербург, Мюнхен, Баку и Рим. Полуфиналите и финалът на Евро 2020 ще се проведат на стадион „ Уембли “ в Лондон.

 

Кой е талисманът на Евро 2020?

 

Талисманът на Евро 2020 се споделя Skliizy (Скилзи). Имаше много отрицателни отзиви за избора на амулет на европейските финали. Маркетинговият шеф на Евро 2020 - Гай-Лорен Епщайн, съобщи, че желанието е било да се сътвори знак, който да взаимодейства с футболните почитатели на Стария континент.

 

Официална ария на Евро 2020

 

Официалната ария на Европейското състезание 2020 е на нидерландския DJ МАртин Гарикс. Песента се споделя We Are The People. Тя ще звучи на формалното разкриване на шампионата, което е на 11 юни в Рим на “Стадио Олимпико ” в Рим, като противници са Италия и Турция.

 

Кои са любимците на букмейкърите на Евро 2020?

 

Родният
букмейкър дефинира тимовете на Франция и Англия за огромните любимци на Европейското състезание това лято. Коефициентът за „ петлите “ да завоюват Евро 2020 е малко по-нисък, тъй че се планува нова огромна купа за отбора на Дидие Дешан. В топ 5 на любимците на Евро 2020 са още тимовете на Белгия, Германия и Испания. Настоящият европейски първенец Португалия е с по-малки шансове за успех, само че е пред Италия и Нидерландия в листата с любимци на Winbet.

 

*публикация

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР