Остават броени дни до 22 август, когато бургаският плувец Цанко

...
Остават броени дни до 22 август, когато бургаският плувец Цанко
Коментари Харесай

Бургаският плувец Цанко Цанков ще опита да подобри световния рекорд

Остават броени дни до 22 август, когато бургаският плувец Цанко Цанков ще опита да усъвършенства международния връх за 12-часово плуване без спиране в 50-метров басейн. За тази цел той ще направи една повече от сериозна подготовка в петък, 7 август. Тогава той е възнамерявал да плува 6 часа нонстоп, с цел да приготви тялото си за идното двойно по-голямо натоварване.

Журналистите са добре пристигнали да се срещнат и беседват с Цанко в петък от 09.00 до 09.25 часа на басейн " Флора " в Морската градина на Бургас. Точно в 09.30 той ще влезе във водата за 6-часовата подготовка. После Цанко Цанков ще възвръща до 22 август, подготвяйки се повече душевен и с по-леки физически извършения.  

Досегашният международен връх за 12-часово плуване без спиране в 50-метров басейн принадлежи на Мартин Стрел. Словенецът е минал за това време 41 200 метра през 1998 година в Женева, Швейцария.

Стартът на Цанко Цанков на 22 август ще стартира в 07.30, а финалът ще е в 19.30 часа. Входът е свободен, а спортното събитие се провежда с поддръжката на Община Бургас.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР