Остават броени часове до началото на националното гласуване за Кмет

...
Остават броени часове до началото на националното гласуване за Кмет
Коментари Харесай

Броени часове остават до старта на "Кмет на годината" 2020

Остават броени часове до началото на националното гласоподаване за Кмет на годината 2020. От четвъртък до 29 октомври жителите на Р България ще могат да дадат своя избор на платформата kmetnagodinata.bg. За осма поредна година състезанието ще даде на стотици хиляди българи опцията да създадат своя избор и създадат оценка на локалната власт.

„ Кмет на годината “ се трансформира в събитие както за жителите на България, по този начин и за градоначалниците, оценявайки ползотворната работа и начинания, които те организират на общинско равнище.

Предвид нетипичната конюнктура, подбудена от ковид, уредниците от портала на българските общини, вкараха промени в категориите за гласоподаване. Ще се гласоподава в три раздела - дребна община (с под 20 000 жители), междинна (с население сред 20 000 и 50 000 жители) и огромна (с население над 50 000 жители).

Победителите от националното онлайн допитване ще бъдат оповестени на тържествена гала. Тя ще се състои на 30 октомври и ще бъде излъчена в ефира на Българска национална телевизия 1 същата вечер.

Категории:

Кмет на годината - Приз за цялостна работа във всички сфери на ръководената от кмета локална администрация през 2020 година

Кмет на жителите - Приз за кмет, който е най-близо до жителите с приемните си дни, с доклад през обществени мрежи и седмични или месечни брифинги за свършеното, за най-бърза реакция на проблемите на хората и решаването им.

Smart City - Приз за общините, употребяващи умни технологии, умни светофари, смарт системи в градския превоз, съществуване на ново и добре построено видеонаблюдение, улично и парково осветяване, свободни зони за прилагане на интернет в обитаемоте места, особено основани мобилни приложения, цифрови карти, положителни предпоставки за развиване на бизнес, достъп до електронни услуги, развиване на e-община, умни и подземни контейнери.

Демографска политика и инвитро стратегии - Все повече общини в страната поддържат финансово фамилии с репродуктивни проблеми, нуждаещи се от донорски процедури. И от ден на ден бебета се раждат посредством тази значима поддръжка. Много от общините дават и финансова помощ при раждането на първо, второ или трето дете – в разнообразни размери и при разнообразни условия. Призът е и за кметовете, които поддържат опазването на здравето в родилните и детските отделения.

Спорт и юношески политики - Много общински начинания предизвикват младежите в България да спортуват, да вземат участие в публични действия, да творят, да изявяват своите специфични способности.

Колко постоянно вашата община провежда спортни събития и надпревари? Има ли открити площадки, паркове и зали за спорт? Организират ли се юношески обмени, състезания, презентации, стажове, благоприятни условия за професионална реализация, пространства за шерване на хрумвания, за полемики и творчество? Дайте отговор, като подкрепите кмета си в тази категория!

Градска среда - Изграждане и поддържане на паркове, осветяване, детски площадки, зелени площи, инфраструктура, публичен превоз, публични пространства - пешеходни зони, места за спорт и отдих, визия и устойчиви материали. Дайте оценка за това до каква степен средата към вас ви кара да се чувствате уютно и ви предизвика да прекарвате време на открито. Има ли обществени пространства, с които се гордеете, и желаете всеки да разбере за тях? Успешно ли общината ръководи територията си?

Инвестиции в просветителна инфраструктура - Наградата е за кметове на общини, които построяват нови детски градини и учебни заведения, правят поправки и реконструкции на образователните заведения, модернизират и благоустрояват пространствата и дворовете.

Социални ограничения по време на зараза - В месеците на изключителното състояние, а и по-късно доста общини поддържаха жителите си в неравностойно състояние посредством разнообразни обществени стратегии - покупка на храна за самотни възрастни хора, топъл обяд, извършване на покупки на нужни артикули, помощи и пакети.

Общините прилагаха напълно наложените от страната условия и направиха редица финансови отстъпки по време на изолацията, с цел да подкрепят бизнеса и жителите. Наградата в тази категория е за кметовете, които осигуриха успокоение, сигурност и помощ за своите жители, сложени в най-рискова и неподходяща обстановка.

Гласувайте и изберете най-успешните кметове на 2020 година на платформата kmetnagodinata.bg !

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР