Остават броени часове до края на една от най-оспорваните кампании

...
Остават броени часове до края на една от най-оспорваните кампании
Коментари Харесай

5 страхотни футболни прогнози за последния кръг в Бундеслигата

Остават броени часове до края на една от най-оспорваните акции в немската Бундеслига през последните години, а в основата на това стоят два тима, които не престават да се съревновават в борба за огромния трофей – Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд. „ Жълто-черните “ още веднъж върнаха тръпката в шампионата, карайки своите последователи да мечтаят за купата, само че Байерн отговори уместно, макар слабия си старт на сезона.
След нескончаем спор кръг преди края на шампионата отборът от Мюнхен разполага с преднина от две точки в крайното класиране, само че това надалеч не дава гаранция на баварците, че ще защитят сполучливо купата си. И Байерн, и Борусия ще би трябвало да се борят до последно, а тестването пред двата тима е задоволително мъчно. Лидерът в класирането приема коравия Айнтрахт на „ Алианц Арена “, до момента в който Дортмунд гостува на силнопредставящия се тим на Мьонхенгладбах.
Големият проблем за Байерн и Борусия е, че техните противници също имат защо да се борят – място в Шампионска лига през идния сезон. Тимовете от 4-то до 7-мо място (Гладбах, Леверкузен, Айнтрахт, Волфсбург) са в границите на единствено три точки и на процедура всеки един от тях може да завоюва по този начин скъпото класиране в топ 4. През този сезон в последния шамионатен кръг липсва драма на дъното на таблицата, само че за сметка на това тимовете на Хофенхайм и Вердер Бремен са забъркани в борба за място в Лига Европа през идващия сезон, чакайки неточност на седмия Волфсбург.
След като изяснихме най-важните акценти преди навлизането в последния кръг от Бундеслигата, в този момент можем да обърнем внимание и на най-хубавите футболни прогнози в богатата стратегия от мачове, започваща тъкмо в 16:30 часа. Ето и петте прогнози, на които се спря нашият екип от типстъри:
Сигурни прогнози
Херта Берлин – Байер Леверкузен
Мнозина немски анализатори споделят мнението, че отборът на Байер Леверкузен има най-големи шансове за класиране на четвъртото място, даващо право на присъединяване в Шампионска лига. Към момента Байер е пети, като е с еднакъв брой точки с отбора на Борусия Мьонхенгладбах и с две попадения по-малко в голово отношение, което и дава преимущество на Гладбах в подреждането. Очакванията на анализаторите до известна степен са оправдани, защото за Гладбах следва тежък мач против Борусия Дортмунд, до момента в който Леверкузен гостува в Берлин на десетия Херта.
Тимът на Байер ще излезе за наложителна победа, а техният противник надали ще окаже сериозна опозиция поради обстоятелството, че не може да се изкачи по-напред в класирането.
Прогноза – победа за Байер Леверкузен, като може да се чака и разгромна победа за гостите.

Волфсбург – Аугсбург
Волфсбург позволи издънка в последния кръг против отбора на Щутгарт, която съвсем ги изхвърли от борбата за топ 4, само че все пак „ вълците “ към момента имат своите шансове да завоюват място в най-големия европейски клубен шампионат. Дори и да не се доберат до място измежду първите четири тима, Волфсбург по този начин или другояче би трябвало да брани своето място в евротурнирите, защото, както към този момент споменахме, Хофенхайм и Вердер Бремен са рисково покрай своя съперник за класиране в Лига Европа.
В последния кръг Волфсбург надали ще допусне изненада пред лична аудитория, като стремежът им ще бъде да затворят сезона с победа. Освен това отборът на Аугсбург бе измежду най-слабите тимове в шампионата през акцията, заемайки 14-о място с едвам 32 точки актив.
Прогноза – победа за Волфсбург.
Рискова прогноза
Вердер Бремен – Република България Лайпциг
Ред Бул Лайпциг е единственият тим в топ 4, който на процедура няма защо да се бори, като неговата позиция (3-о място) ще остане непроменена, без значение от последния кръг в шампионата. Вердер Бремен обаче към момента има своите шансове за класиране за евротурнирите, само че това може да се случи само след победа против отбора от Лайпциг.
Домакините демонстрираха в последните мачове, че умеят да се опълчват на огромните тимове, като първо „ изтормози “ на два пъти отбора на Байерн в шампионата и на полуфиналите за Купата на Германия, а по-късно стигна и до тъждество против Борусия, с което прекърши упоритостите на „ жълто-черните “ за трофей. В допълнение: Република България Лайпциг не показва най-хубавата си форма в последните мачове, което оставя опция за изненада в този мач и възможен триумф за домакините.
Прогноза – победа за Вердер Бремен.

Специална прогноза
Борусия Мьонхенгладбах – Борусия Дортмунд
Няма по какъв начин да не обърнем внимание и на дербито сред съставите на Мьонхенгладбах и Дортмунд. Това, което сигурно можем да чакаме от сходен дуел, са головете. Дортмунд сподели през сезона, че разполага с несъмнено една от най-силните офанзиви освен в Германия, само че и на Стария континент. Големият проблем за „ жълто-черните “ бе в защита, където те позволиха значително голове, а таман изявите им в отбрана са предпоставки за още повече попадения в мача.
За „ играчите “ на типичен залози най-предвидимият избор за този дуел би бил за над 3,5 гола в мача, само че за феновете на по-екстравагантните залози имаме едно по-специално предложение. Очертава се мач, в който и двата тима да стигнат до гол, само че в последна сметка гостите от Дортмунд да се доберат до трите точки.
Прогноза – гол/гол и победа за Борусия Дортмунд.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР