Остават 5 месеца до един от най-важните уикенди в историята

...
Остават 5 месеца до един от най-важните уикенди в историята
Коментари Харесай

Годината на Пловдив започва в събота вечер, изпращаме я на 20 декември

Остават 5 месеца до един от най-важните уикенди в историята на Пловдив - вторият уикенд на януари 2019-та, който е и уикендът за разкриване на Европейска столица на културата, съобщи кореспондент на Ploivdiv24.bg . За него са планувани серия от събития на разнообразни пространства в Тютюневия град, квартал " Капана ", Пешеходната улица, бул. " Цар Борис Трети Обединител ", Античен teatyr.

Празниците стартират още в петък - 11 януари, с дребни събития из целия град. Кулминацията ще е на 12 януари - събота вечер, със спектакъла " Ние сме всички цветове ". Той се явява най-атрактивното събитие за годината, умислен е като огромна метафора на всички съществени тематики от програмата на " Пловдив 2019 " и ще събере на една сцена над 1500 участника от България и чужбина. Концепцията е на немското артстудио phase7performing.arts, a Plovdiv24.bg към този момент я представи ексклузивно на своите читатели. 

Закриването на ЕСК пък ще е на 20 декември 2019-та в Тютюневия град. Тогава Пловдив ще съобщи щафетата на Риека и Голуей, които ще са европейски столици на културата през 2020 година.

" За разлика от всички други огромни продукции в програмата, закриването ще е отдадено особено и само на пловдивчани като хората, които ще останат с завещание на културната евростолица и с измененията от нея, описват от фондация " Пловдив 2019 ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР