Остават 4 месеца до събранието, Рон ДеСантис залага много на Айова

...
Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис влиза ол-ин за Айова, първият
Коментари Харесай

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис влиза ол-ин за Айова, първият щат, който провежда състезание за президентска номинация и един от неговата кампания и съюзниците вярват, че той може да спечели, въпреки многобройните сътресения в кампаниите и спадове в резултатите му през лятото.

Той се е ангажирал да обиколи всичките 99 окръга в Айова, т. нар. „пълен Грасли“, наречен на старшия републикански сенатор на щата, Чък Грасли, който посещава всеки окръг в щата годишно в продължение на над 40 години.

Както неговата кампания, така и подкрепящият го супер PAC, „Никога не се отдръпвайте“, имат офиси, създадени в района на Де Мойн, като PAC управлява пет офиса и наема 20 политически служители. PAC казва, че е завършил второто си преминаване на почукване на врата, част от над 100 милиона долара национална инвестиция в мобилизиране на избиратели.

Регистър на Де Мойн.

Друго следдебатно допитване сред присъстващите на събранието в Айова, поръчано от организация с нестопанска цел, която е наела социологическата фирма на ДеСантис, установи леко увеличение на рейтинга му за благосклонност и скок в процента му при пълното гласуване. Но същото проучване все пак му показа 20 пункта по-малко от Тръмп.

Други кандидати също намалиха разликата в анкетите с ДеСантис. А окръжните служители на Републиканската партия в Айова са разделени по въпроса дали някой друг освен Тръмп може да спечели фракциите през януари.

„Наистина все още е ничия игра в този момент“, каза Джанита Макнулти, председател на републиканската партия в окръг Скот.

Заместник-председателят на републиканската партия в окръг Джонсън Доналд Макфарлейн, който смята, че ДеСантис се е подобрил като кандидат в Айова, не вижда ДеСантис да спечели Айова, „освен ако Тръмп не отпадне“.

Кампанията и съюзниците на ДеСантис смятат, че той може да се противопостави на предсрочните избори, като надмине Тръмп, посочвайки инвестициите си в масовите среди операции, които исторически са помогнали на републиканците да надделеят в Айова. Сенатор Тед Круз от Тексас победи Тръмп с 4 пункта в Айова през 2016 г. Но през септември 2015 г. той беше надолу с повече от 20 пункта от Тръмп в щата, според средните данни от социологически проучвания на RealClearPolitics.

Бившият сенатор от Пенсилвания Рик Санторъм също спечели с малко събранията в Айова през 2012 г. Той също проведе тежка кампания в Айова и посети всичките 99 окръга, както направи Круз.

Кампанията и PAC подчертават инфраструктурата на DeSantis в Айова и вярват, че това ще отдели DeSantis от останалата част от полето, включително Тръмп. Той вече е привлякъл 99 председатели на окръжни кампании, които може да са влиятелни на местно ниво, водещи до групите.

Те също така отбелязват, че Тръмп рядко присъства в щата и води битки с популярния губернатор Ким Рейнолдс и евангелския лидер Боб Вандер Плаатс.

„Беше цялата предсезонна подготовка до този момент“, каза Кристин Дейвисън, главен оперативен директор на DeSantis super PAC, каза: „Успяхме да дефинираме DeSantis, той успя да се представи и сега ще преминем към казване на хората какво е DeSantis ще им свърши работа."

"Когато навън е 13 градуса в нощта на събранието и вали сняг в половината щат, трябва да имате организационна структура във всеки един от 99-те окръга и всяка отделна събрание място, за да гарантираме, че нашите поддръжници ще дойдат и ще дадат резултат за губернатора ДеСантис“, каза Дейвид Полянски, заместник-мениджър на кампанията на ДеСантис и ветеран стратег на Републиканската партия с връзки в Айова.

Но говорителят на кампанията на Тръмп Стивън Ченг посочва преднината на Тръмп във всички проучвания на общественото мнение в Айова и каза, че екипът на DeSantis „се е притиснал в ъгъла с нелепите си изказвания и идиотски изявления.“

“ Вземете щатския панаир в Айова като най-новия пример за президента Тръмп и неговата кампания, които напълно засенчват всичко, което Always Back Down или кампанията DeSantis биха могли да направят. Ние напълно ги надминаваме с нашата несравнима операция и, честно казано, имаме кандидат, който избирателите наистина харесват и уважение", каза Чеунг.

Въпреки че събитията на DeSantis привличат постоянни тълпи и много присъстващи казват, че искат кандидат, различен от Тръмп, DeSantis е само един от няколкото, които обмислят, заедно с Ники Хейли, Тим Скот, Вивек Рамасвами и Майк Пенс.

„Имаме няколко много добри кандидати“, каза Делма Хардин, републикански гласоподавател от Сидър Рапидс, Айова, която би подкрепила ДеСантис, „ако фракцията беше утре“, но добави, че може да промени решението си. >

„Историята на Iowa Caucus е пълна с кандидати, които се опитват да яхнат вълната от вълнуващи, макар и краткотрайни моменти на кампанията, без първо да са изградили критичната инфраструктура, която да я поддържа“, каза Полянски, добавяйки, че вярва, че ще има бъде много „променлив“ за третото място.

Коуди Хьоферт, бившият съпредседател на държавната републиканска партия, наскоро подкрепил ДеСантис, твърди, че пълната картина на фракционното поле вероятно няма да бъде напълно оформен до дълбока есен.

„Очевидно е, че предпочитате да сте напред в анкетите, отколкото назад, просто казвам, че исторически човекът, който води в анкетите в момента, традиционно не печели фракцията“, каза той.

Нарастващите правни проблеми на Тръмп се превърнаха в нещо като фактор X в първичната надпревара. След всяко повдигане на обвинение той е виждал скок в подкрепата и набирането на средства от Републиканската партия. Но остава да се види какъв ефект ще имат изпитанията, като повечето се очаква да се проведат след събранието в Айова, но по време на процеса на номиниране.

Карън Феслър, която съветваше Санторъм относно кандидатурата му за президент в Айова през 2016 г., клони към ДеСантис като свой избор, след като го видя да говори в Коралвил.

„Фокусът [на Тръмп] ще бъде ли да работи върху проблемите, които имаме, да оправи икономиката, да изправи южната граница или ще се съсредоточи върху съдебния си спор? Той може да изпълнява няколко задачи едновременно, няма съмнение според мен, но просто съм загрижена," тя казах.

Райън Фредерик, председател на републиканската партия в окръг Адаир и окръжен председател на супер PAC на DeSantis, каза, че докато базата на Тръмп не е обезпокоена от съдебните дела, републиканците от „ранг и файл“ че исторически участниците в фракцията са „по-предпазливи“.

„Кампанията на Тръмп се опитва най-вече да предпази шефа си от затвора. И трябва да вярвам, че това малко отвлича вниманието от организационната част“, ​​каза той.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР