Остават 35 места за участие в категория ултра и 95

...
Остават 35 места за участие в категория ултра и 95
Коментари Харесай

Над 250 записани участници за тазгодишния триатлон Лъвско сърце в Приморско

Остават 35 места за присъединяване в категория ултра и 95 места за отборно присъединяване в ултра крос триатлона „ Лъвско сърце ”, който ще се организира на 7 септември в Приморско.
 Гонят алчен триатлонист от японски ресторант
Към момента има 277 участници, които ще се съревновават в трите стадия на триатлона: 3 км плуване в залива на плаж Перла, 116 км планинско колоездене в горите на Странджа и 21 км тичане в резерват Ропотамо.

Състезанието се организира за четвърта поредна година и провокира участниците да разсънят своето лъвско сърце, като преминат трасе с обща отдалеченост от 140 километра, самостоятелно или отборно в щафета от трима за контролно време от 13 часа. Това неповторимо по рода си съревнование в България, продължава да притегля от ден на ден спортисти и фенове на спорта, които са подготвени да премерят сили със себе си. Очаква се тазгодишното издание да бъде най-мащабното по рода си.

„ Преживяването не може да се опише с думи. Почти не минава ден, в който да не си спомня за това съревнование. “, споделя Павлин Георгиев, взел участие в третото издание на триатлона.

Трасето на „ Лъвско сърце “ не е инцидентно определено. Маршрутът минава около четири естествени резервата и 12 тракийски светилища.

Етап плуване приближава състезателите до потъналия тракийски град Ранули, който се намира в акваторията на днешния залив Перла. Във втория стадий – колоездене - се прекосяват резерватите Силкосия, Парория и Тисовица по именитото историческо трасе, познато като „ Пътя на коня “. Последният стадий е за бегачите - в резерват Ропотамо през Маслен нос, светилището Беглик Таш, залив Св. Параскева и Лъвската глава.

Поради дългия почивен уикенд тази година, всички участници и доброволци са добре пристигнали на Базов лагер „ Лъвско сърце “ на плаж Перла в Приморско още от 6-ти септември. Зрителите могат да заповядат на 7-ми септември. Ще бъде обезпечено и онлайн лъчение и следене онлайн.

Организаторите приканват всички искащи да се запишат за надпреварата, да го създадат не по-късно от 18-ти август 2019г.

Освен участници, “Лъвско сърце ” цели да притегли и огромен брой доброволци, които желаят да се включват в организацията на надпреварата. През 2018 година техният брой надвишаваше 100 индивида. Към днешна дата набирането е към момента отворено. Желаещите могат да се запишат на следния линк: https://www.lionheart.bg/volunteers-bg/

Организатори са Сдружение „ Лъвско сърце “ и Община Приморско. Видео от изданието през 2018-а може да видите тук. Всичко за надпреварата следете на http://lionheart.bg/ и във Фейсбук страницата на събитието.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР