Оставаме на пътя. Казаха само: "Търсете си алтернатива"." Това сподели

...
Оставаме на пътя. Казаха само: "Търсете си алтернатива"." Това сподели
Коментари Харесай

Заплашена от изгонване майка на три деца: Ще запаля децата и себе си

Оставаме на пътя. Казаха единствено: "Търсете си опция ". " Това показа майка на три деца, която живее в една от 10-те къщи, които скоро би трябвало да бъдат съборени, поради разширението на бул. "Левски " във Варна, оповестява "Петел ".

В къщите живеят и роми и българи.

Жената желае да провежда митинг, само че защото никой от съседите й не поискал да я поддържа, тя си помислила, че на тях са им дали обещание нещо, а на нея и 5-членното й семейство - не. За това дамата вижда единствено един излаз - да се самозапали. А с цел да избави децата си - да възпламени и тях.

Жената е прекарала инсулт и не може да работи какво да е.

"Тези къщи ги имаме от 1993 година, дадоха ни ги с настанителна заповед. Имаха единствено стени, не и покрив. Направихме си всичко сами. През годините плащахме ток, наем, всичко. А в този момент ни гонят и не ни дават нищо. Поне една боксониерка да получим. Имам три деца. Големи са, едното не живее при нас, само че другите две са тук. Ако би трябвало ще се самозапаля с децата. Както си стоим у дома можем да се запалителен и да се свършва и без друго няма къде да отидем. "

Новите платна и ленти, които ще облекчат трафика на града, ще лишат от дом близо 10 фамилии с дребни деца. Новият план на стойност 75 млн. лева, който съставлява продължение на бул. "Левски ", преминаващ под булевардите "Владислав Варненчик ", "Сливница " и "Цар Освободител " ще постави завършек на тапите. Това, обаче ще лиши от покрив не малко хора, настанени в общински жилища на улица "Струга ".

Семействата са получили писма, в които им се декларира, че имат 30-дневен период да изоставен постройките, в които сега живеят, защото от там ще минава директната линия и те ще бъдат съборени.

"Настанени сме тук от 1992 година, нямаме къде да отидем. Ходихме до общината да питаме дали ще ни пренастанят в други, само че споделиха, че нямало свободни места на никое място във Варна. Ние нямаме искания къде ще сме, даже и във фургони както в този момент да живеем. В СУПЦ-то споделиха, че настанявали хора, пострадали от наводнението в Аспарухово. В другите общински блокове живеят чиновници от общината, командировани и тукашни ", разяснява Силвия Маринова, която е от български генезис, майка на четири деца, едното, от които бебе.

"Едното ми дете е на 4 години, следва да го пусна на градина, а не мога, тъй като не знам къде ще пребивавам ", добави още тя. В момента тя не работи, тъй като гледа най-малкото детенце, на годинка. Другите й две деца са в тинейджърска възраст и вървят на учебно заведение.

"Правихме ремонт на постройките, които ни предоставиха, тъй като живеенето в тях е пъкъл - плъхове, змии, таванът течеше, всичко за наша сметка. А в този момент ни гонят, без да ги интересува, че оставаме на улицата ", разясняват настанените на ул. "Струга ". В документите издадени от общината се разяснява, че те са настанени краткотрайно, до срутване на постройките.

"Ние не сме длъжни да ги пренастянаваме, в случай че има места, ще ги настаним, в случай че няма - не ", това сподели кметът на регион "Младост " Христо Христов, представен от районната медия.

До момента живеещите краткотрайно в общинските жилища заплащат наем в размер на 35 лева, плюс сметки за ток и вода.

По техни думи не могат да си разрешат наеми от по 200 лева, защото доста от тях работят почасово, поради заболеваемост или други аргументи.

Ремонтът в сектора на улица "Струга " и построяването на новия директен път към този момент е стартирал. Къде, обаче, ще отидат хората не е ясно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР