Остава в сила извънредното положение в Пирот заради инцидента с

...
Остава в сила извънредното положение в Пирот заради инцидента с
Коментари Харесай

Последни данни за дерайлиралия влак в Пирот

Остава в действие изключителното състояние в Пирот поради случая с товарния трен цялостен с амоняк, който дерайлира в прилежаща Сърбия.

Все още е лимитирано и придвижването по автомагистралата към Белград. Властите в Сърбия сложиха мобилни станции, с цел да мерят замърсяването на въздуха, заяви Нова.

Продължава и работата на спешните екипи. 20 цистерни са били цялостни с амоняк. От една от тях към момента има приключване. А друга е напукана и на половина цялостна, заради което спешните екипи към момента не могат да я изтеглят. 

Опасенията на управляващите са от попадане на амоняка в реката. 

Те обаче потвърдиха, че гъстият пушек и мъгла в града, които се образуваха още през вчерашния ден, са от влажния въздух, а не от попадането на амоняка в реката.

До момента са доказани 2 жертви. Властите занапред ще прецизират дали първата жертва е умряла поради сърдечни проблеми, или от натравяне.  

Другата жертва е турски жител - водачи на тир. Той излиза от транспортното средство и потегля да бяга поради гъстия пушек, само че губи ориентировка и пада от моста. 

По-късно тялото му беше открито в реката.

А 50 индивида потърсиха здравна помощ поради разнообразни признаци на натравяне.  Сред тях са 6 българи. Единият от тях е мъж, който е пътувал със брачната половинка и децата си. Виждайки гъстия пушек те излизат от колата си и потеглят да бягат. 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР