Остава в сила частичното бедствено положение, обявено от община Видин.

...
Остава в сила частичното бедствено положение, обявено от община Видин.
Коментари Харесай

Отпускат 60 000 лв за пострадалите след наводненията във Видинско

Остава в действие частичното бедствено състояние, оповестено от община Видин. Местният парламент гласоподава помощ от 60 000 лв. за потърпевшите. В град Дунавци, където река Войнишка заля дворове и приземни етажи на десетки къщи, повече от половината парцели към този момент са отводнени.

Екипи на службата за пожарна сигурност и отбрана на популацията работят непрекъснато и изпомпват водата от дворовете. Хората в този момент виждат какви са провалите.

Служители разказват вредите, с цел да могат потърпевшите да получат помощта от страната, само че хората споделят, че няма да покрие загубите им.

Освен локалните хора на помощ в Дунавци пристигнаха и доброволци от Червения кръст.

„ Очакваме също по този начин от националното управление на Българския червен кръст да бъдат изпратени хигиенични пакети в околните дни, които ще бъдат раздадени по домовете на хората и допускам и дезинфектанти “, сподели Цветелина Петрова, шеф на БЧК-Видин.

В Дунавци споделят, че бедствието е могло и да бъде избегнато.

" Аз съм подавал сигнал в писмен тип. За реката и за дигите дават отговор " Напоителни системи ". Отговорът беше, че чакаме средства, чакаме финансиране и започваме незабавно. Но финансиране няма, както няма и страна ", сподели Димо Скорчев.

В община Димово, където също беше оповестено бедствено състояние, парцелите на хората са към този момент отводнени, само че ще е нужна помощ от страната, с цел да възстановят инфраструктурата.

Автор: Анжела Каменова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР