Остава усложнена обстановката в страната след проливните дъждове през последните

...
Остава усложнена обстановката в страната след проливните дъждове през последните
Коментари Харесай

Остава усложнена обстановката в Пиринско и Родопите след проливните дъждове

Остава усложнена ситуацията в страната след проливните дъждове през последните 2 дни. Частично бедствено състояние оповестиха и в пловдивската община Садово. Река Чая скъса дига на няколко места край село Катуница. Под вода останаха стотици декара земеделска земя. Част от тях не престават да плуват и тази заран под вода. Реката към този момент се е върнала в коритото. Дигата е скъсана на 3-4 места. Тежката техника е подготвена да стартира укрепването й, само че по кое време ще има главен ремонт не е ясно. За следващ път продукцията на стопаните остава под вода.

Частично бедствено състояние е оповестено и в Смолянска област. Селища остават откъснати, със затруднено електрозахранване или водоподаване.

Най-тежко е в Борино, Рудозем и Неделино. В община Девин на доста места пътищата са пропаднали, селата Триград и Ягодина остават откъснати.

Триетажна къща се срути до основи в село Стойките поради свлачище. За благополучие няма потърпевши. В община Девин на доста места пътищата са пропаднали. Все още не е възобновено електрозахранването в доста от обитаемоте места в Смолянска област.

На пътя сред Девин и село Триград на няколко места асфалтът е пропаднал. От общините запълват с трошляк и баластра, там където е допустимо, дупките по пътя, само че пътищата в региона не са безвредни.

Сериозни вреди има и по няколко водно електрически централи по поречието на река Въча над Девин. Пътят сред Смолян и Девин продължава да е затворен поради подкопаване на платното от придошлата река Широколъшка.

Бедствено състояние и в 4 общини в Пиринско след проливните превалявания - Симитли, Гърмен, Благоевград, а от среднощ и в Петрич. Десетки свлачища, откъснати пътища и преливащи реки, сериозна е обстановката в Кресна, Хаджидимово и Банско. За благополучие, бедстващи хора няма, увери регионалният шеф Николай Шушков, само че има откъснати пътища към някои села в района.

Затворен е пътят за село Сушица в община Симитли поради подкопаване на пътното платно. На доста места Струма и Места излязоха от коритата си и заляха аграрни площи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР