Остава по-малко от месец до откриването на първото по рода

...
Остава по-малко от месец до откриването на първото по рода
Коментари Харесай

Остава по-малко от месец до най-скъпото Световно първенство ...

Остава по-малко от месец до откриването на първото по рода си Световно състезание по футбол. Още от оповестяването на екзотичната дестинация хазаин – Катар, стана ясно, че Мондиал 2022 ще бъде неповторимо и зрелищно събитие по редица аргументи.

На първо място, заради местоположението и високите температури в Катарската страна през лятото, се наложи графикът на шампионата да бъде доста изменен, което докара до промени и в огромните европейски надпревари. Това ще бъде първото зимно Световно състезание в Северното полукълбо, както и първият Мондиал с хазаин арабска страна.

Най-забележителният детайл в тазгодишното издание обаче остава грандиозната сума, която страна похарчи, с цел да семейства шампионата. Тя възлиза на над 200 милиарда $, които включват изграждане на игрища, създаване на инфраструктура и благоприятни условия за настаняване на хилядите участници и почитатели, които ще гостуват в Катар.

Всички тези фактори трансформират дълго чаканото в най-обсъжданото спортно събитие на годината, което ще събере погледите на милиони футболни почитатели и фенове на залаганията. Според букмейкърските платформи единствено седмици преди началото на шампионата Бразилия има максимален късмет да завоюва купата, следвана от Аржентина и Франция.


5-кратните първенци Бразилия желаят да реализират нов връх
Рекордьорите от Бразилия имат цели 5 Световни купи досега и жадуват за нов успех на Световното състезание от съвсем две десетилетия. За последно Бразилия взе международната купа в Южна Корея и Япония през 2002 година, откакто победи Германия с 2:0 в Йокохама.

Въпреки 20-годишната пауза упованията към тима на Тите са огромни, като една от главните аргументи за това е звездният състав. Сред титулярите в тима са Неймар, Каземиро и Винисиус. Бразилците ще играят в група G с Камерун, Сърбия и Швейцария и се отличават като най-силен тим в групата с коефициент 1.35 (към 01.11.2022 г.).
Франция се готви за втора поредна купа
Междувременно френските национали също се отличават със звезди в тима, с имена като Килиан Мбапе, Пол Погба, Антоан Гризман и Карим Бензема. Тази година нападателят Бензема стана след извънреден сезон с Реал Мадрид. Най-високата самостоятелна премия в света на футбола обаче си има и друга страна. Историята демонстрира, че до момента нито един притежател на оценката не е успявал да запише победа в Световното състезание през същата година. Това е по този начин нареченото проклинание на Златната топка. Въпреки суеверието, френските национали също са измежду любимците за продобиване на международната купа и неизбежно ще се опитат да повторят оценката си от 2018 година, което би ги направило първият тим в света с две следващи извоювани купи.
Последно Световно за Меси
Капитанът на националния тим на Аржентина Лионел Меси е оптимистично надъхан за идното състезание, въпреки че съобщи, че това ще е. Аржентинците взеха превес над Бразилия в Копа Америка 2021 година, което им дава в допълнение самочувствие и тласък за Катар. Според прогнозите на
букмейкърите сега „ гаучосите “ се подреждат компактно зад бразилците с коефициент от 7.00. Те ще играят в група C със Саудитска Арабия, Мексико и Полша, където аржентинците заемат позицията на любимец с коефициент 1.35. Според звездата на тима Меси обаче „ любимците не всеки път печелят “, тъй че аржентинците би трябвало да се приготвят за сериозна борба, в случай че желаят да си върнат купата след цели 36 години пауза.

Дългоочакваното състезание ще се организира сред 20 ноември и 18 декември 2022 година пред погледите на над милион почитатели на играта. В допълнение към влиятелното звание Световен първенец, спечелилият в тазгодишния Мондиал ще завоюва и парична сума, възлизаща на 38 милиона евро. Вторият подгласник ще се прибере с 27 милиона, а приключилият на трето място тим с 24 милиона евро.

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР