Остава на свобода срещу “подпискаИво Прокопиев ще отговаря за пране

...
Остава на свобода срещу “подпискаИво Прокопиев ще отговаря за пране
Коментари Харесай

Прокопиев обвинен и за пране на пари

Остава на независимост против “подписка ”

Иво Прокопиев ще дава отговор за пране на пари, обвързвано със договорката с акциите на предприятието “Каолин ”. Той е упрекнат като ръководител на Съвета на шефовете на “Алфа Финанс Холдинг ” АД, задено с други двама шефове от сдружението – Константин Ненов и Иван Ненков. Това оповестиха от Софийската градска прокуратура през днешния ден.

Това е второ обвиняване за Прокопиев, който към този момент е и обвиняем дружно с някогашния вицепремиер Симеон Дянков и с ексминистъра Трайчо Трайков по делото за продажба на занижени цени на държавния дял от 33% в енергоразпределителното сдружение EVN. Според спецпрокуратурата от “сделката ” държавният бюджет е бил ощетен с близо 28 млн. лева

До следствието за пране на пари се е стигнало след подаден сигнал от ръководителя на комисия “Антикорупция ” Пламен Георгиев от 23 април т.г. Към него били приложени документи за голям брой обстоятелства и условия, до които са се добрали комисарите, поверявали имуществата на Прокопиев. След разкриване и на още доказателства е формирано досъдебно произвеждане за закононарушения по работа, осъществени от служители от Министерство на стопанската система, енергетиката и туризма по отношение на осъществяването на концесионните контракти с “Каолин ” АД. Назначени са голям брой експертизи, заключенията на които са в развой на правене.

Обвинението касае продажбата на добити от “Алфа Финанс Холдинг ” АД акции от капитала на “Каолин ” АД, представляващи 100% от капитала на “РМД Каолин 98 ” АД, на записано на 20 декември 2012 година в локалния съд в гр. Кьолн, Германия сдружение “Кварцверке ГмбХ ”.

Прокопиев, Ненов и Ненков не са арестувани, наложени са им ограничения за неотклонение “подписка ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР