Остър спор се разрази между лидера на “Възраждане Костадин Костадинов

...
Остър спор се разрази между лидера на “Възраждане Костадин Костадинов
Коментари Харесай

Остър сблъсък между Костадинов и министър Зарков заради расизма

Остър спор се развихри сред водача на “Възраждане ” Костадин Костадинов и служебния министър на правораздаването Крум Зарков по време на разискването на промени в Наказателния кодекс. Причината беше несъгласието на Костадинов с формулировките за расисъм и ксенофобия. Той съобщи, че предложенията дават опция да се повдигат обвинявания, които не са присъщи за нашето общество, а са привнесени от Съединени американски щати и Западна Европа.

Според Костадинов думи, които в Америка са обидни на расова основа, у нас не са, и назад - други са допустими за западното общество, само че у нас са по-скоро обидни. Той съобщи също, че избрани етнически малцинства у нас или техни представители не могат да имат искания за проявен против тях расизъм, тъй като и те са част от европеидната раса.

Правосъдният министър Крум Зарков дефинира думите на Костадинов като полуда. Той изясни, че в Наказателен кодекс от дълго време се прави разлика дали едно закононарушение е по расистки или други дискриминационни аргументи и в законодателството не се прави нищо ново. Зарков съобщи, че измененията, които се вършат, са във връзка с тежки закононарушения, като похищение и отнемане от независимост или набези по отношение на храмове, а не да засегнатост или клюка.

“Когато наричате някого с дума, за която знаете, че е обидна за него, е по-скоро въпрос на образование, а не на закононарушение ”, обърна се към водача на “Възраждане ” служебният министър на правораздаването.

В отговор Костадинов повтори, че у нас се привнасят непознати цивилизационни модели, които могат да доведат до нови отрицателни феномени, като да вземем за пример така наречен позитивна дискриминация.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР