Останки от животни бяха открити в канал на напоителни системи

...
Останки от животни бяха открити в канал на напоителни системи
Коментари Харесай

Откриха останки от животни в напоителен канал в Сливенско

Останки от животни бяха открити в канал на напоителни системи наоколо до сливенското село Тополчане. Водата от канала се употребява за напояване на земеделските площи в Сливенско.

Сливен

След подаден сигнал на телефон 112 на място дойдоха чиновници на полицията, пожарната, напоителни системи и дирекцията по сигурност на храните в Сливен.

Предполага се, че става въпрос за остатъци от свине, умъртвени поради битката с африканската чума. Предстои регионът да бъде дезинфекциран, а останките - загробени.

От Областната дирекция по сигурност на храните отхвърлиха коментар. Това е петият сходен сигнал за последните три дни.
Петър Илиев, кмет на с. Тополчане: Каналът е доста дълъг. От язовир Жребчево потегля. Навсякъде може да се изхвърлят такива отпадъци. Не им пречи на хората вместо на избраните места да си го хвърли в канала и да си замине, това е и тук се събира, тъй като има порти. Като се затваря канала няма по какъв начин да премине по-нататък. Иначе щеше да отиде до края. Пламен Иванов, шеф на Напоителни системи клон " Средна Тунджа ": Ще би трябвало да се вземат проби, зависи дали има разложение. Това може би ще се обърнем към експерти, които ще го кажат това нещо. Предприели сме ограничения за повече зоркост на оборудванията, в това число и с кметовете по обитаеми места имаме подготвеност при намиране на такива скотски боклуци да бъдат загробвани на тези лицензирани площадки, които те посочат.  БАБХ приканва за съблюдаване на законовите ограничения при загробване на животни БАБХ приканва за съблюдаване на законовите ограничения при загробване на животни
Във връзка с подадени сигнали за изхвърляне на боклуци от свинско месо на нерегламентирани места, Българската организация по сигурност на храните (БАБХ...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР