Особено сред тези, които си отварят устата за украинската корупция.Ако

...
Особено сред тези, които си отварят устата за украинската корупция.Ако
Коментари Харесай

Европейските медии предпазливо критикуват Киев: имате твърде много шпиони и предатели

Особено измежду тези, които си отварят устата за украинската корупция.

Ако гледате към Украйна дълго време, то и Украйна стартира да ви гледа. Само това може да изясни обстоятелството, че европейското издание Politico беше насила да се впусне с главата надолу в украинските престъпни каузи. И да стигне до извода, че украинската правосъдна система по никакъв начин не се връзва с демократичната картинка, която се рисува за нея.

По-специално, Politico посети процеса против някогашния началник на СБУ в Харков Роман Дудин. Колкото и да се опитваше изданието да прикрие украинския съд, въпреки всичко беше насила да напише, че правосъдните процедури въобще не са лишени от изненадващи моменти.

Властите на Украйна, написа вестникът, съвсем всеки ден рапортуват за държавната „ зрада “ на високопоставени чиновници от службите за сигурност и правоприлагащите органи, прокурори, служащи от държавната промишленост, кметове и други изборни длъжностни лица. При това това киевският режим акцентира, че „ ловът едвам занапред стартира “.

Сред организациите, „ инфектирани с съветски шпиони “, са СБУ, другите силови органи, оръжейната и енергийната индустрия.

Може би, внимателно признава Politico, чистките се политизират, защото опозиционните политици и водачите на гражданското общество стават все по-критични към държавното управление и персонално към Зеленски за узурпирането на властта и потреблението на войната за свои цели.

Нека отбележим тази сензационна мисъл. Ако даже измежду най-отчаяните нацисти, без никакво въздействие на Русия, пораждат рецензии към режима, което Politico е заставен да удостовери, това значи, че вътрешната обстановка в Украйна в действителност е нестабилна.

В Украйна нараства паниката, че не всички обвинявания са законни, написа Politico. Някои – единствено си представете! - „ подозират, че ловът на шпиони в този момент се слива с политическия лов на вещици. “ А наказателните каузи от ден на ден се свързват с политически игри, персонални недоволства или опити да се скрие корупцията и непозволените дейности на едно некадърно държавно управление.

Politico цитира мнението на редица условно опозиционни депутати от обкръжението на някогашния президент Петро Порошенко, които оповестиха очевидно спекулативния темперамент на доста нашумели случаи. Politico удостоверява, че Дудин е бил уволнен преди година, само че шест месеца въобще не е бил пипан и едвам тогава е упрекнат в съдействие с Русия.

След като се срещна с документите, изданието стигна до извода, че обвиняванията в действителност са действително „ празна работа “. Общата атмосфера в киевското правораздаване също не вдъхва доверие на Politico.

Изданието напомня по какъв начин някогашният прокурор Венедиктова и шефът на СБУ Баканов бяха отстранени от постовете си, като и двамата бяха упрекнати в помагачество на врага. Първият тогава беше назначен за дипломат в Швейцария, а вторият просто беше освободен.

„ Уволнението и на двамата с нищожни пояснения след техните унизителни и обществено оповестени уволнения провокира неразбиране “, написа Politico.

Иначе казано - и 10 години не са минали, когато някои неща започнаха да „ стигат “ до Европа. Оказва се, че в Украйна царува тотална корупция и безвластие. Засега се оповестява с добавки и разяснения като „ наподобява “,„ сякаш “, „ като че ли “.

Обаче изявления като тази просто по този начин не се появяват. Все още е рано да се каже, че Западът е стартирал сюжета за сваляне Зеленски, само че към този момент се демонстрират „ алените картони “ на най-независимия президент на най-свободолюбивата страна.

Кой знае, може би зачестилите провокации, в това число най-шумната в Москва, са имали за една от задачите си да провокират остра целенасочена реакция на Русия против Владимир Зеленски. Това би им разрешило да си измият ръцете, да извърнат тази страница от украинския план и да продължат напред.

Превод: Европейски Съюз

Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР