Основният свидетел по делото Суджукгейт е задържан при акция на

...
Основният свидетел по делото Суджукгейт е задържан при акция на
Коментари Харесай

Арестуваха основния свидетел по Суджукгейт

Основният очевидец по делото " Суджукгейт " е арестуван при акция на спецпрокуратурата и ДАНС в Добрич. Зам.-главният прокурор Иван Гешев разгласи, че до края на деня ще има повдигнати обвинявания против пет лица за данъчни закононарушения и по-конкретно за укриване на Данък добавена стойност. Той не уточни съответни имена, само че от отговора му на журналистически въпрос стана ясно, че за уредник на групата се сочи точно Антон Проданов, очевидец по " Суджукгейт ".
Спецакцията е извършена по едно и също време на територията на София, Добрич и Варна. Самият Гешев дойде в Добрич и оттова даде брифинг за медиите. Съобщи, че става дума за проведена незаконна група за укриване на налози.
Един от задържаните е обвинен за управление на организарана незаконна група, а четирима - за причинители на вторични закононарушения. Гешев посочи, че лицето, което управлява групата " в някаква степен е емблематично за град Добрич ". На въпрос дали става дума за Антон Проданов, зам.-главният прокурор сподели: " Така подложен въпросът, за него става въпрос ".
Иван Гешев изясни, че в Добрич се води битка сред бизнес и престъпни групировки и по тази причина " страната би трябвало да застане по-сериозно на мястото си ". Досега, по думите му, страна и прокуратура не са дъстатъчно дейни " и следят в някаква степен безучастно ".
Припомняме, че в абсурда " Суджукгейт " бе забъркан депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов. Делото против него още се води в Специализирания съд.
Призовани са още очевидци, които да потвърдят или отрекат изказванията на Антон Проданов, че е бил изнудван за няколко тона деликатеси, които били предопределени за премиера Борисов.
Изнудвачът бил депутатът Живко Мартинов, твърди предприемачът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР