Основният съд в Прищина осъди на общо 62 години затвор

...
Основният съд в Прищина осъди на общо 62 години затвор
Коментари Харесай

Осъдени на 62 години затвор: Шестима мъже получиха присъда за изнасилване на 11-годишно момиче

Основният съд в Прищина осъди на общо 62 години затвор шестима обвинени за обезчестяване на 11-годишно момиче в косовската столица през 2022 година, заяви вестник „ Коха диторе “.
Изнасилването на момичето в края на август 2022 година в Прищина шокира обществеността в Косово и провокира всеобщи митинги. Първоначално беше обявено, че петима души са обвинени в принуждение на момичето. По-късно се появиха информации, че 11-годишното момиче е било изнасилено и през месец юни на същата година.
През декември 2022 година Основната прокуратура в Прищина повдигна обвинявания на седем пълнолетни като обвинени в присъединяване в изнасилването на 11-годишното момиче.
Адвокатът на жертвата Кимете Красничи съобщи, че един от обвинените е наказан на 12 години затвор, петима други – на по 10 години отнемане от независимост, а седмият обвинен е освободен заради липса на доказателства.
По думите на Красничи 11-годишното момиче все още е настанено в подслон. 
„ Нейното положение не е приемливо, само че съответните институции се грижат за нея “, съобщи тя.
Адвокатът на един от обвинените Хаджи Милаку съобщи, че казусът е бил изцяло изфабрикуван от косовските правосъдни институции.
„ Става въпрос за цялостна небивалица, от началото до края, на една несъществуваща обстановка, или по-скоро симулация на самите органи на правораздаването “, сподели Милаку. Като се базира на здравна експертиза, той съобщи, че жертвата е над 16-годишна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР