Основният проблем за гражданите е високата инфлация. Тя е вследствие

...
Основният проблем за гражданите е високата инфлация. Тя е вследствие
Коментари Харесай

Васил Велев: Таван на цените би влошило ситуацията, защото това изкривява пазара

" Основният проблем за жителите е високата инфлация. Тя е в резултат на високите цени на електрическата енергия, природния газ и горивата. Ако има решения с електрическата енергия, за природния газ и течните горива обстановката не е такава. За течните горива, така наречен " непредвидени облаги " не могат да бъдат обсъждани без съществуването на парламент. Цените на течните горива би следвало да бъдат най-ниски в Европейски Съюз, тъй като акцизите са ни най-ниски, суровините на петрола са към с 1/3 по-малко от Брент ", това съобщи шефът на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев в ефира на Нова телевизия.

" Има 3 страни в Европейски Съюз, които са с по-ниски цени на горивата в сравнение с у нас. Ако се възстановят доставките на " Газпром ", без медиатори, проработва интерконекторът с Гърция и ще имаме повече сигурност. Трябва да сложим цените на допустимо най-ниско ниво, в тази ситуация става дума за добра политическа воля. Маржът би трябвало да се раздели заслужено сред акционерите и потребителите ", добави той.

" Таван на цените би влошило обстановката, съгласно нас не трябват такива ограничения, които в допълнение разрушават пазара. Днес изпращаме писмо до кабинета с неотстъпчив апел да се създаде продължение на програмата и след края на годината, също по този начин Министерски съвет да одобри стратегия за осъществяване на закона за последното тримесечие. С цената на микса е 179.71 лева, при нас прагът е 290 лева, това е добре и обективна цена, с която енергетиката може да се развива. Конкурентите ни заплащат под тази цена, помощите са единствено възобновяване на изкривения пазар ", приключи Велев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР