Основният проблем при приемането на захар е, че изяждаме прекалено

...
Основният проблем при приемането на захар е, че изяждаме прекалено
Коментари Харесай

Как да ограничим количеството приемана захар

Основният проблем при приемането на захар е, че изяждаме прекомерно огромни количества от нея, а в множеството случаи даже не усещаме, че става по този начин. Ежедневно консумираме захар – това стартира още с кафето заран, което се подслажда с 1 -2 лъжички. По-късно денем се изпива най-малко още едно кафе или в най-хубавия случай чай, който също е подсладен със захар.

Ако усетите жадност, а не ви се пие вода, ще си купите едно безалкохолно, в което има много огромно количество захар или в най-хубавия случай ще се спрете на естествен сок, който не отстъпва по наслада. И по този начин единствено до ранния следобяд към този момент сте погълнали премного захар, само че внезапно ви се прияжда нещо сладко и си позволявате някакъв дребен десерт.

За да ограничите количеството захар, което всекидневно приемате, първо би трябвало да сте сигурни, че желаете да го извършите, тъй като някои привички ще би трябвало да бъдат изменени.

Най-важното е да пиете кафето или чая си със сурогат – медът е превъзходен вид. Със сигурност е по-различно на усет, само че пък е и по-здравословно. Можете да употребявате несъмнено и стевия, която също е доста сладостен артикул, само че е надалеч по-полезен от захарта.

Когато денем усетите апетит и решите да залъжете организма си с нещо сладко, изберете плод, пред пастичка. Плодът ще успее най-малко частично да засити желанието ви за сладко прелъщение. Освен това не забравяйте, че плодовете би трябвало да се употребяват известно време преди главната храна, а не като десерт, както са привикнали множеството хора.

 Стевия

Така наречените елементарни въглехидрати също могат да причинят предпочитание за захар, по тази причина е хубаво да ограничите и картофения чипс, хляба и останалите тестени произведения.

Излишно или не, би трябвало да споменем, че газираните питиета би трябвало да се лимитират напълно от менюто, същото се отнася и за соковете в кутиите. По-добре е да си приготвите прясно изцеден сок или фреш.

Ограничаването на захарта внезапно, изключително при хора, които всекидневно употребяват огромни количества, може да аргументи прочут дискомфорт – раздразнителност, проблеми със съня и други

За да избегнете сходни положения, можете да си вършиме чайове от следните билки – лайка, жълт кантарион, пасифлора и прочие Ако пиете някакви хапчета, консултирайте се с доктор за билките, защото могат да си взаимодействат с медикаментите.

Започнете да четете какво написа на етикетите на храните и не си купувайте тези, в които има огромно количество захар.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР