Основният проблем не е само Йерусалим, а Западният бряг, който

...
Основният проблем не е само Йерусалим, а Западният бряг, който
Коментари Харесай

Ексклузивно в „120 минути“ - „Мъжът в сянка“: Българинът, преговарящ за мир в Светите земи

„ Основният проблем не е единствено Йерусалим, а Западният бряг, който е в положение на неустойчивост. Има няколко центъра, които провокират паника. В момента има мощна страна Израел. От другата страна е слабата палестинска власт, която би трябвало да бъде съхранена, с цел да се резервира мирният развой “.

Това съобщи извънредно пред Светослав Иванов в студиото на „ 120 минути “ дипломатът Мирослав Зафиров. Той е българинът, който взе участие в договарянията за мир сред Израел и Палестина.

Снимка: bTV

„ Тhe Shadow Man “ – „ Мъжът в сянка “ е псевдонимът за българския посланик Мирослав Зафиров, който използват главно палестинците в Газа.

Зафиров е политически консултант в задачата на Организация на обединените нации в Йерусалим. Той е посланик, аташиран към офиса на Специалния координатор за Близкоизточния кротичък развой Тор Венесланд.

Друга жена е в сериозно положение

Вече съвсем цяло десетилетие българинът е индивидът, който контактува с палестинските организации и израелските управляващи при експлоадирането на спорове, като задачата постоянно е една - реализиране на мир сред израелци и палестинци.

Решението е след интервенцията на израелската войска против бойци на „ Ислямски джихад “

„ Само предходната седмица към територията на Израел бяха изстреляни 38 ракети от техния северен комшия. Това докара до договаряния, в които бяхме намесени и ние, в продължение на 24 часа за отговорът, който израелската войска щеше да нанесе, да бъде уравновесен. Опасността в този спор, която аз съм виждал, е, че всичко се случва доста бързо. Последната огромна ескалация избухна за един следобяд и нямахме причина да мислим, че ще се развие по този метод за 11 дни. Тогава бяхме на прага спорът да се развие във война “, уточни той.

До последно имаше замяна на ракетен обстрел

„ Конфликтът по една или друга причина може да се преглежда като политически, само че придобива набожен нюанс. Това е един спор за Йерусалим. Тези текстове в свещените книги, които дават правото на искания върху града, са в дъното на спора. От прагматична позиция неприятното е, че публично признаваме какъв брой е мъчно и се губи хоризонтът “, добави Зафиров.

Според него ескалацията ще бъде в дъното на последващи спорове.

Световни водачи осъдиха остро нападението

Професията на дипломата

„ Аз не съм във възраст, в която съм свободен да давам препоръки. И до ден сегашен изпитвам отношение към мястото, от което започнах професионалния си път – Министерството на външните работи, което постоянно несправедливо е упреквано за доста неща “.

„ Хората, които работят там, вършат по този начин, че по един или различен метод ползите на България в интернационален проект да бъдат предпазени. Бих окуражил младежите, които желаят да се занимават с това. Няма да им е елементарно, само че е безумно забавно. Понякога имат чувството за този екшън, който всеки един от нас обича да изпитва “, сподели още Мирослав Зафиров.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР