Основните теми на предстоящите разговори между Владимир Путин и Си

...
Основните теми на предстоящите разговори между Владимир Путин и Си
Коментари Харесай

Юрий Тавровский: Ще има много изненади

Основните тематики на идните диалози сред Владимир Путин и Си Цзинпин при започване на 20 март ще бъдат военностратегическото съдействие и стопанската система. Такава прогноза даде синологът Юрий Тавровский.

Експертът напомни, че плануваната за идващите дни среща на водачите на двете страни ще бъде 40-та подред. Но тази синолог означи като специфична.

„ Всяка среща е значима, само че тази е изключително значима. Защото и двете страни са в изключително състояние. Ние на процедура сме във военно състояние, до момента в който Китай е в предвоенно “, съобщи той.

Тавровский напомни, че Путин и Си са не просто президенти, а висши главнокомандващи на двете страни. Затова на фокус ще бъде военностратегическото съдействие.

„ Ще напомня думите на Си: „ Ние стоим с Русия тил до тил “. Китай и Русия се борят с вълците. В момента в света се води студена война. Има два фронта - западният, с границата на НАТО на нашите граници. И там е източният фронт, китайският. Американците започнаха да го подготвят по-късно, той към момента не е изцяло завършен “, споделя Тавровский.

„ Тайван се напомпва с оръжия, тайванските ръководещи кръгове упорстват за оповестяване на суверенитет, което автоматизирано ще означи началото на военните дейности сред провинцията и Пекин “, акцентира специалистът.

Вторият значим блок от договаряния, съгласно Юрий Тавровский, е в стопанската система:

„ Търговията сред Русия и Китай пораства с удивителни темпове. Обменът на артикули има стратегически темперамент. Китай купува глобени артикули в Русия и не се опасява от вторични наказания “, напомни той.

Въпреки че Поднебесната империя е изложена на риск да изпадне в блокиране на западни наказания, които могат да обиден морския превоз. В този случай Китай има Русия на разположение. В резултат на дейностите на Запада националните ползи на Москва и Пекин се сближиха до точката на обединение, уверен е синологът. В същото време Тавровский допусна, че договарянията ще обиден и секретни въпроси „ в специфични папки “, които са на масите и на двамата водачи.

„ Ще има доста изненади, ще има стратегически решения “, изрази убеденост специалистът.

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР