Основните теми, които участниците обсъдиха бяха пожароопасния сезон и мерките

...
Основните теми, които участниците обсъдиха бяха пожароопасния сезон и мерките
Коментари Харесай

Ръководството на ЮИДП се срещна с областния управител на Хасково

Основните тематики, които участниците разискаха бяха пожароопасния сезон и ограниченията за попречване на пожари в горските територии, както и снабдяването с дърва за огрев на локално население за идния зимен сезон. По време на срещата, стана ясно, че горските структури, дружно с пожарната, са на първа линия в битката с горските пожари и тяхната роля съвсем постоянно е основна в преодоляването им.

 

“Инициирахме тази среща главно, с цел да ви срещнем с ситуацията в региона във връзка с пожарите, както и да сте осведомени за обстановката със снабдяването с дърва за огрев на популацията. ”, съобщи инж. Радев.

 

Той добави, че хасковска област е с висока пожароопасност зона, като общо 14 са зародилите горски пожари за годината. “Ние постоянно проучваме аргументите за пожарите. Често те са проявена немарливост от преминаващи мигранти, безконтролно отношение от страна на земеделските стопани, както и пустеещи региони, които са неподдържани. Наш дълг е да пазим преди всичко популацията и се стараем множеството обитаеми места да бъдат обезопасени с менерализовани линии. ”, сподели шефът. Той съобщи, че ключът към битката с пожарите е предварителната защита.

 

Затова и противопожарните мероприятия във всички 32 стопанства на територията на предприятието са изпълнени на 100%. В област Хасково ЮИДП разполага с 19 противопожарни коли, като от предприятието възнамеряват закупуването на още 12 такива. Те са от голяма изгода, поради положителната им маневреност и опцията им да навлизат на труднодостъпни места.

 

“Тази година се снабдихме и с булдозер, който да бъде в помощ на двете области - Стара Загора и Хасково, когато се наложи ”, показа инж. Радев.

 

Областният шеф благодари в своето послание на шефовете и горските чиновници от стопанствата за присъединяване им в гасенето на огромните труднодостъпни пожари и за съвършената организация и синхрон сред екипите им. Тя съобщи, че към сегашния миг от Областна администрация Хасково са издадени няколко заповеди за възбрана на селскостопанска активност.

 

По отношение на идния отоплителен сезон, инж. Радев съобщи, че през тази година общо декларираните количества дърва за огрев са 22 000 кубика за региона, като все още 75% от доставките са изпълнени. “Разпоредил съм на шефовете по места да държат разполагаем запас от дърва за популацията, с цел да сме подготвени да реагираме бързо, където е належащо.

 

Прозрачността към активността на предприятието е съществена наша цел. “, добави той. До средата на септември от предприятието възнамеряват да са задоволили на 100% популацията, с цел да се избегне напрежение и предизборни спекулации.

 

Директорите на горските и ловни стопанства, които участваха на срещата, показаха подробни настоящи информации за декларираните и снабдени количества дърва за огрев на популацията. Всички те обявиха, че имат запас от дървесина на склад и са в подготвеност при нужда от незабавна реакция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР