Основните съперници на предсрочните избори в Испания упражниха правото си

...
Основните съперници на предсрочните избори в Испания упражниха правото си
Коментари Харесай

Вотът в Испания: И Санчес, и Фейхоо се надяват на победа на изборите

Основните противници на предварителните избори в Испания упражниха правото си на глас в Мадрид и показаха очаквания, че точно техните партии ще бъдат спечелили.

Премиерът Педро Санчес, който свика изключителния избор след загуба на локалните и районните избори през май, има вяра, че може да продължи да ръководи.
Не желая да споделям дали съм оптимист или не, само че имам положително предусещане. Но, по този начин или другояче, испанците вземат решение бъдещето и напредъка на страната. Ако има глас, който би трябвало да бъде чут през днешния ден, то той е техният. Мога да насърча единствено хората да гласоподават. Това е значим миг за нашата страна и народна власт.
Педро Санчес – министър председател на Испания и водач на Социалистическата партия

Повечето социологически изследвания дават първо място на главната опозиционна мощ – Народната партия. Нейният водач Алберто Нунес Фейхоо счита, че е време за смяна и да се постави завършек на явлението „ санчизъм “ – отпратка към някои неизпълнени обещания на Санчес.
Ще отпразнуваме този ден. Няма да знаем какъв ще бъде резултатът, само че се надяваме, че след 23:00 ч Испания да стартира нова епоха. Испанците ще създадат свободно своя избор макар всички неподходящите метеорологични условия и останалите неволи.
Алберто Нунес Фейхоо – водач на Народната партия

Лидерът на крайнодясната партия „ Вокс “ Сантяго Абаскал съобщи откакто гласоподава, че изборите са значими освен за бъдещото развиване на Испания, само че и за Европа, тъй като ще зададат смяна на досегашния курс.

Резултатите може да трансфорат Испания в следващата страна от Европейски Съюз, която прави завой надясно. Нещо повече – в бъдещото ръководство може да се включи крайнодясната „ Вокс “, което не се е случвало след рухването на фашистката тирания на ген. Франко. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР