Основните проблеми, с които се сблъсква ВиК Варна, са остарялата

...
Основните проблеми, с които се сблъсква ВиК Варна, са остарялата
Коментари Харесай

ВиК - Варна има съдебни и присъдени вземания в размер на над 4 млн. лева

Основните проблеми, с които се сблъсква ВиК Варна, са остарялата мрежа, изискваща вложения в размери доста по-големи от заложените, естествените и метеорологичните условия, огромната повърхност, на която оперира сдружението, и големият брой от обслужвано население, неналичието на устойчиви механизми за външно финансиране, неточните платци и лимитираната опция за справяне с тях. 

Това оповестиха от " Водоснабдяване и канализация – Варна ". Дружеството има правосъдни и присъдени вземания в размер на 4,3 млн. лв. към 31 декември 2016 година. 

Наред с непрекъснатите вложения, наложени от повредите по мрежата, дружгеството има детайлна капиталова стратегия за интервала до 2021 година в размер на 28,5 млн. лв.. Тя е съществена част от одобрения и утвърден от КЕВР бизнес проект за развиване на активността на " Водоснабдяване и Канализация – Варна " ООД за този интервал. 

Ремонтните действия, осъществявани от оператора, които нямат спешен темперамент за идния летен сезон, ще бъдат тясно свързани с работата на Община Варна по реконструкцията и построяването на съществени пътни артерии в града.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР