Основните политически групи в Европейския парламент попречиха днес на крайната

...
Основните политически групи в Европейския парламент попречиха днес на крайната
Коментари Харесай

Крайната десница не успя да спечели председателски постове в комисии в ЕП, за които претендираше

Основните политически групи в Европейския парламент попречиха през днешния ден на крайната десница да получи авторитетни позиции, лишавайки я от председателските постове на парламентарните комисии, върху които тя имаше искания, съобщи Франс прес.

Групата Идентичност и народна власт, в която попадат депутати от френския Национален общ брой и италианската Лига, искаше председателския пост на комисията по земеделие и на тази по юридическите въпроси. Но Европейската национална партия, социалдемократите, либералите от Обнови Европа и Зелените обособиха " хигиеничен кордон ", с цел да попречат на претендентите на Идентичност и народна власт. Французойката Максет Пирбакас от Национален общ брой не съумя да получи нужните гласове, с цел да оглави земеделската комисия. С огромно болшинство бе определен германецът Норберт Линс от ЕНП. По същия метод французинът Жил Льобрьотон от Национален общ брой не получи председателския пост на комисията по юридически въпроси, на който бе определена британката Луси Нетсинга, член на Обнови Европа. Льобрьотон се оплака, че е имало отвод от демократичните правила и че петата по величина група в Екологичен потенциал е трябвало да получи редица виновни постове в сходство с електоралната й тежест. Според главните политически групи в Екологичен потенциал крайната десница няма право да желае постове в една институция, която не уважавала, съобщи Българска телеграфна агенция.

Парламентарните комисии играят основна роля в работата на Екологичен потенциал. Те са по-специално на първа линия в договарянията по законодателните текстове, водени с Европейска комисия и страните членки, преди пленарните вотове. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР