Основните количества в следващите месеци ще бъдат от РНК ваксини

...
Основните количества в следващите месеци ще бъдат от РНК ваксини
Коментари Харесай

България ще получи над 3,2 млн. дози само от РНК ваксините срещу COVID-19

Основните количества в идващите месеци ще бъдат от РНК ваксини против коорнавирус, тъй че хората ще могат да избират, увери шефът на Изпълнителната Агенция по медикаментите Богдан Кирилов.

Както стана ясно през вчерашния ден България ще поучи близо 1,3 млн. ваксини на " Пфайзер - Байонтек ". Това стана с помощта на две седмици тежки договаряния сред страните членки на Европейски Съюз. Първоначално не беше реализирано съглашение на експертно равнище и трябваше да се включат водачите. Националният интерес беше застъпен от премиера и това разреши на България да получи тези 1,3 млн. дози, посочи Кирилов.

Това значи, че в идващите 3 месеца България ще получи над 3,2 млн. дози единствено от РНК имунизациите против COVID-19, добави Кирилов.

" В идващите седмици и месеци ще има по-голям дял на РНК имунизациите по отношение на векторните ваксини. Тези 1,3 млн. дози са част от 10 млн., за които Европейска комисия съумя да подписа съглашение с компанията " Пфайзер-Байонтек " за ускорена доставка през второто тримесечие. Останалата част ще бъде доставена в четвърто тримесечие ", изясни Кирилов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР