Основните хакерски атаки у нас, които напоследък зачестяват, идват от

...
Основните хакерски атаки у нас, които напоследък зачестяват, идват от
Коментари Харесай

Заместник- главният прокурор Борислав Сарафов: Основните хакерски атаки у нас, които напоследък зачестяват, идват от Русия

Основните хакерски офанзиви у нас, които в последно време зачестяват, идват от Русия. Това заяви заместник- основният прокурор Борислав Сарафов, по време на конференцията " Киберсигурност " в курорта Цигов чарк.
 
Цяла седмица специалисти от кралската прокурорска работа на Англия ще образоват българските магистрати по какъв начин да се борят с закононарушенията във виртуалното пространство. Междувременно основният прокурор Иван Гешев инициира възобновяване на специализациите в 28-те прокуратури в страната. По думите му задачата е да се компенсира закриването на профилираната прокуратура.
 
" Обикновено ни нападат от Русия, несъмнено. Както не е загадка за вас, по този начин имаме известни съмнения, че Русия са структурирани специфични звена за такива офанзиви дали са на държавно равнище или пък са се самоорганизирали групи хакери, занапред ще установим ", сподели Борислав Сарафов.
 
По думите на основния прокурор Иван Гешев " закриването на профилираната прокуратура е национална покруса, която връща страната ни 12 години обратно ". Затова, това което ще направи българската прокуратура с ясното схващане, че няма да е задоволително, е да възвърне специализацията в 28 окръжни прокуратури. Това значи, че отначало ще образоваме магистрати по какъв начин да се борят с проведената незаконна група, киберпрестъпленията, тероризма и корупцията по високите етажи на властта ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР