Основните американски фондови индекси се понижават в началото на търговията

...
Основните американски фондови индекси се понижават в началото на търговията
Коментари Харесай

Негативен старт на Уолстрийт в резултат на агресивни продажби на акции на технологични компании



Основните американски фондови показатели се намаляват при започване на търговията в сряда за втора поредна сесия на Уолстрийт в следствие най-много на нападателни продажби на акциите на водещи софтуерни компании. В същото време вложителите не престават да се притесняват, че администрацията на президента Доналд Тръмп може още до края на седмицата да вкара високи мита за нова група от китайски вносни артикули на стойност 200 милиарда $.

Най-солиден спад с 1,6% назад под психическата преграда от 8000 пункта бележи показателят Nasdaq Composite предвид на солидно намаляване на акциите на Фейсбук и Twitter, защото се чака техните висши ръководители да дадат показания пред Конгреса на Съединени американски щати по отношение на уязвимостта на обществените интернет медии от хакерски офанзиви и заплахата чрез тях да се въздейства върху американската политика.

Главният действен шеф на Фейсбук Шерил Сандберг и основният изпълнителен шеф на Twitter Джак Дорси към този момент започнаха да дават показания пред американските депутати, като акциите на двете водещи обществени интернет медии се намаляват надлежно с 1,47% и с цели 5,71%. Това се отразява отрицателно и при търговията на Alphabet Inc., като акциите на компанията-майка на Гугъл Inc. се намаляват с над 2 на 100, макар че от нейното управлението отхвърлиха да вземат участие в това чуване пред Конгреса.

Индексът DJIA се намалява по-скромно с към 55 пункта (спад с 0,21%), а необятният показател S&P500 - с 0,6%.

Негативно отражение върху търговията на Уолстрийт оказват и оповестените по-рано през днешния ден данни за внезапно увеличение на комерсиалния недостиг на Съединени американски щати през юли, защото те демонстрират, че най-малко на този стадий няма положителен резултат от провежданата от администрацията на Доналд Тръмп протекционистка политика.

Инвеститорските опасения за нова ескалация в скоро време на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай и предстоящото до края на деня възобновяване на комерсиалните договаряния сред Съединени американски щати и Канада след техния несполучлив край в края на миналата седмица пък се отразяват отрицателно на водещи американски компании като Caterpillar и Boeing. Акциите на Caterpillar се намаляват с 0,5%, а на Boeing - с 0,78%.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР