Основната заплата на депутатите в следващия парламент ще бъде 4938

...
Основната заплата на депутатите в следващия парламент ще бъде 4938
Коментари Харесай

Стана ясно какви заплати ще вземат депутатите в новия парламент

Основната заплата на депутатите в идващия парламент ще бъде 4938 лева Към тази сума обаче се прибавя класът за годините трудов стаж, както и средства, предопределени с тях да заплащат на сътрудници.

Така заплатите на депутатите, участващи в парламентарни комисии, ще бъдат 5431 лева, а ръководителите на комисии ще получават по 6666 лева на месец. Заплатата на зам.-председателя на идващия парламент ще бъде 7160 лева, а на ръководителя - 7653 лева, заяви "Труд ".

По време на предходния парламент не беше променено правилото депутатите да получават по три междинни заплати за публичния бранш за последния месец от всяко тримесечие. Средната заплата за страната за септември е 1543 лева, а в публичния бранш е 1646 лева, сочат оповестените през днешния ден данни на Националния статистически институт.

От депутатските заплати зависи и възнаграждението на идващия президент, както и на министрите и на премиера, без значение дали кабинетът е длъжностен или постоянно определен. Заплатите на министрите са с 30% по-високи от главното заплащане на депутатите. Така министрите ще взимат по 6419 лева на месец. Премиерът ще получава 7653 лева, а президентът - 9876 лева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР