Основната цел на протестите е да се позволи на заведенията

...
Основната цел на протестите е да се позволи на заведенията
Коментари Харесай

От заведенията продължават с протестите в цялата страна

Основната цел на митингите е да се разреши на заведенията да работя и да не биват налагани всякога ограничавания единствено върху тях, уточни в предаването " Лице в лице " по бТВ Емил Коларов - ръководител на Сдружението на заведенията. Ако това не може да се случи, от сектора упорстват да получат обезщетения, както за чиновниците, по този начин и за работодателите. Той добави, че не престават с митингите в цяла страна, а на 28 септември ще бъдат подкрепени от представители на транспортния бизнес.

" В проекта, който създаде здравното министерство, е написано, че сега, в който се ограничи активността на някой обекти, те ще започват автоматизирано някакви ограничения. Това не е по този начин. Ние имаме ограничаване от доста време. В зелената зона, ние работихме с 50% ограничавания, ще работим ли въобще в миналото на 100% ", разяснява Емил Коларов.

Според него тези ограничавания няма да спрат хората да се събират, просото те ще го вършат на други места, където няма никакъв надзор.

" Когато нощните заведения не са работели е имали доста болни, а когато са ги отвориха, те са паднаха с 20%. Само с ограничение на работното време и отваряне и затваряне на нашите обекти се пробват да се бори с пандемията. В другите няма ограничавания, с изключение на носене на маски ", означи той.

Друг проблем, за които моли той, е този с личния състав. Според него няма да може да се задържат и дребното останали служащи в сектора, откакто при предходните затваряния огромна част от личния състав се е преквалифицирал и напусна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР