Основната опозиционна Народна партия на Испания (НП) е готова да

...
Основната опозиционна Народна партия на Испания (НП) е готова да
Коментари Харесай

Управляващата социалистическа партия губи популярност в Испания

Основната опозиционна Народна партия на Испания (НП) е подготвена да завоюва парламентарни избори, предстоящи до края на годината , само че ще се нуждае от съюз с крайнодясната партия " Вокс ", с цел да реализира работещо болшинство, сочи изследване на публичното мнение, оповестено в сряда и представено от Ройтерс.

Проучването, извършено от частната социологическа организация 40dB за вестник El Pais, също сподели, че ръководещата Партия на социалистите в Испания (ПСИ) губят известна позиция след предходното допитване през април , когато партията беше съвсем един до друг с Национален парк.

Новото изследване включва два сюжета, основани на това дали лявата изборна платформа " Сумар ", стартирана предишния месец от министъра на труда Йоланда Диас, и младшият сътрудник в ръководената от социалистите ръководеща коалиция " Унидос Подемос " ще решат да се кандидатират настрана или дружно.

Ако се кандидатират поотделно, Национален парк и " Вокс " ще се приближат до обезпечаването на безусловно болшинство със 170 депутати в 350-местния парламент. Въпреки това, в случай че " Сумар " и " Унидос Подемос " се явят дружно, евентуална дясна коалиция ще получи 161 места, демонстрира изследването.

Социалистите на премиера Педро Санчес ще завоюват 100 места, в случай че " Сумар " и " Унидос Подемос " се кандидатират поотделно или 97, в случай че двете леви партии се кандидатират дружно. Последният сюжет обаче би довел до по-добър резултат за социалистите, които тогава биха могли да съберат общо 152 места в възможна хипотетична коалиция с двете по-малки леви партии.

Остава неразбираемо дали " Унидос Подемос " ще се причисли към " Сумар " или ще се състезава против него за левите гласове.

Други изследвания на публичното мнение също сочат фрагментиран парламент, в който никоя партия няма да има задоволително болшинство, с цел да ръководи сама.
 Испанският министър на труда се цели в поста на Санчес
Испанският министър на труда се цели в поста на Санчес

Йоланда Диас ще се кандидатира на парламентарните избори като водач на крайната левица
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР