Основната лява опозиционна партия в Гърция Сириза е готова да

...
Основната лява опозиционна партия в Гърция Сириза е готова да
Коментари Харесай

В Гърция: Сириза отправя предизвикателство към управляващите преди евроизборите

Основната лява опозиционна партия в Гърция " Сириза " е подготвена да насочи предизвикателство към ръководещата партия " Нова народна власт " на европейските избори през юни. Това съобщи лидерът на партията Стефанос Каселакис пред Euronews. Каселакис прекара уикенда в Ню Йорк, където посети гръцки общности. Преди да отпътува, той съобщи, че партията провежда вътрешен избор, който ще определи кандидатите и за европейския парламент.

 
Това е надълбоко демократично нещо, което би трябвало да се направи. Когато една партия споделя: " Аз имам почва в обществото, чувам всички хора и желая да бъда меритократична ", ръководителят със своите съветници не би трябвало сам да взема решение кой да влезе в листите. Трябва да дадем опция на всеки човек, на всеки наш член, без значение от възрастта му, да може да взе участие в целия развой.
Стефанос Каселакис, водач на партия " Сириза "

Лидерът на " Сириза ", който взе участие в Делфийския стопански конгрес, предвижда, че партията му ще съкрати дистанцията с ръководещата партия " Нова народна власт " и резултатът ще бъде изненада както за Гърция, по този начин и за Европейски Съюз.

 
Вярвам, че европейските жители би трябвало да имат по-голяма роля в избора на управлението на Европа и е ненужно да споделям, че това може да стане единствено посредством Европейския парламент.
Стефанос Каселакис, водач на партия " Сириза "

Повече от 60 000 членове на СИРИЗА гласоподаваха, с цел да изберат претендентите за евродепутати на партията.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР