Основната криптовалута поскъпва рязко за трети пореден ден на търговия,

...
Основната криптовалута поскъпва рязко за трети пореден ден на търговия,
Коментари Харесай

Биткойнът се върна към нивото от 40 000 долара

Основната криптовалута нараства внезапно за трети следващ ден на търговия, отправяйки взор към равнището от 40 000 $.
Около 9 часа наше време биткойнът нараства с над 13% към 39 000 $, като по-рано в понеделник доближи равнища към 39 500 $, следвайки солидното повишаване, почнало през уикенда. Подкрепа за новото солидно възходящо придвижване на водещата цифрова валута оказват серия изявления на видни предприемачи като Илон Мъск от Tesla, основният изпълнителен шеф на Twitter Джак Дорси и Кейти Ууд от базирната в Ню Йорк компания за ръководство на вложения Ark Invest.
Миналата седмица криптофенът и началник на Tesla Илон Мъск съобщи, че неговата компания за електрически автомобили евентуално ще възобнови приемането на биткойн на разплащателно средство след осъществено съответно изследване на енергоемкостта при добиването на цифровата валута. Tesla прекрати през май заплащанията с биткойн, с което тогава способства за внезапното поевтиняване на главната криптовалута към и под 30 000 $.
Шефът на Twitter Джак Дорси пък съобщи преди дни, че цифровата валута е "голяма част " от бъдещето на компанията за обществени медии, а в неделя безплатният лондонски бизнес вестник City A.M. заяви, базирайки се на неназован "вътрешен човек ", че колосът в електронната търговия на дребно Amazon се стреми да стартира да приема заплащания с биткойн до края на годината.
Всичко това стартира да връща доверието в най-популярната цифрова валута, като нейното внезапно повишаване през последните дни принуди вложители, които бяха отворили "къси " позиции (продали на зелено биткойни), да стартират да унищожават тези техни позиции, в допълнение повишавайки нейната стойност.
Брокерите разясняват, че всички тези неща взети дружно наподобяват задоволителни, с цел да допринесат за този скок на биткойна от многомесечните дъна, достигнати по-рани през юли.
"През последните пет търговски сесии видяхме общ кратковременен напредък на криптопазара, воден от основни механически характерности, както и скорошни позитивни мнения “, сподели за Ройтерс световният началник на търговията в платформата за цифрови активи OSL Райън Рабаглия.
"С рекордните къси позиции в биткойн за 1.2 милиарда $, премахнати през последните 24 часа, вероятностите и възходяща инерция за актуалната седмица са позитивни ", сподели той.
Ценовият растеж на биткойна способства за солидно повишаване и на останалите криптовалути, като етеримуът нараства с над 10%, а Dogecoin - с цели 18.7 на 100.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР