Основната грешка на Запада в Афганистан е, че се опита

...
Основната грешка на Запада в Афганистан е, че се опита
Коментари Харесай

Лавров: Русия не бърза с признаването на талибаните за законната власт в Афганистан



Основната неточност на Запада в Афганистан е, че се опита да принуди афганистанците да живеят по неговите догми, без да регистрира вековните традициите в другите страни, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров.

Лавров бе безапелационен, че налагането на каквито и да е форми на ръководство в Афганистан извън не води до положителни резултати. Той прикани всички етнически групи в страната да се включат в общи договаряния за бъдещото ръководство на страната:

" Убедени сме, от дълго време сме открили, че единствено изчерпателен разговор, с присъединяване на главните сили, е вероятната стъпка към нормализиране на ситуацията в Афганистан. Това, че в този момент талибаните в Кабул демонстрират подготвеност да почитат непознатото мнение, е позитивен сигнал. Те към този момент обявиха, че са подготвени да разискват държавно управление, в което са включени и други афганистански представители. "

Русия не бърза с признаването на талибаните за законната власт в Афганистан, сподели съветският външен министър, само че означи и другите обнадеждаващи изказвания, в това число за оставане на досегашните държавни чиновници на работа и достъпа до обучение за девойките.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР