Основната философия, която имахме с колегите при изработването на новата

...
Основната философия, която имахме с колегите при изработването на новата
Коментари Харесай

Общински съветници: Идеята е да предоставим по-гъвкави форми за пътуване

Основната философия, която имахме с сътрудниците при изработването на новата тарифна политика в столичния градски превоз да предоставим опция де се резервира цената на най-ползваните транспортни документи и да предоставим по-гъвкави форми на пътешестване, плюс голям брой канали за достъп до транспортни документи.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria общинският консултант от ГЕРБ Зафир Зарков. Пластиката замества хартиеното билетче, добави сътрудника му от Българска социалистическа партия Калоян Паргов.

„ Ултралайт “ пластиките се закупуват от пунктовете на Центъра за градска подвижност (ЦГМ) и по-късно на тях могат да се зареждат спомагателни пътувания – на касите или на уеб страницата на ЦГМ.

Другите варианти за заплащане са с кредитна или дебитна карта или приложение за мобилни устройства непосредствено на валидатора. Последната алтернатива е закупуване на хартиено билетче от водача, което обаче става на цена от 2 лева, изясни Зарков. Годишната карта за цялата градска мрежа остава 365 лева и към този момент има опция да се заплати на три вноски. Отпада месечната карта за една линия.

Ще има наблюдаване на използването на системата от 1 януари, какви са желанията на пасажерите, с цел да можем в границите на 6 месеца или един път годишно да вършим проверки, добави Паргов.

142 млн. лева е дупката в бюджета на ЦГМ за тази година, а за идната е 168 млн. лева Ако би трябвало тези дупки да се компенсират единствено от цената на транспортните документи, тяхната цена би трябвало да се усили съвсем двойно, сподели Зафиров.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР