Основната британска опозиционна формация - Лейбъристката партия, обявява промяна в

...
Основната британска опозиционна формация - Лейбъристката партия, обявява промяна в
Коментари Харесай

Лейбъристите във Великобритания поискаха "мек Брекзит"

Основната английска опозиционна групировка - Лейбъристката партия, афишира смяна в политиката, която открива опция Англия да остане в единния европейски пазар и митническия съюз няколко години като част от " мек " Брекзит Това разгласи представител на партията, представен от организация " Ройтерс ".

Партията ще предложи същите " съществени условия " като сегашните връзки на Англия с Европейския съюз, да се запазят в течение на временен интервал след Брекзита през 2019 година, а по-късно - всички варианти да бъдат отворени, сподели представителят.

Коментарите му се появиха след обява в английския вестник " Гардиън ", в която министърът за Брекзит в държавното управление в сянка на опозицията Киър Стармър поддържа " продължение на участието в единния пазар на Евросъюза след излизането през март 2019 година ", което ще трансформира лейбъристите в партията на " мекия Брекзит " и ще обезпечи по-безболезнени стопански последствия.

Партията на Джереми Корбин ще " остави отворена също опцията Обединеното кралство да остане член на митническия съюз и на единния пазар за непрекъснато, и след края на преходния интервал ", показва вестникът.

Дългосрочно съглашение обаче може да се обмисли единствено в случай че едно лейбъристко държавно управление убеди преди този момент останалата част от Европейски Съюз " да одобри специфична договорка за имиграцията и промени в разпоредбите за свободното придвижване ", отбелязва " Гардиън ".

По-рано този месец държавното управление на Тереза Мей предложи след Брекзит да влезе в действие " краткотраен митнически съюз ", който да понижи риска от гранични проблеми след напускането.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР