Основна тема на изказванията на основните представители на държавните институции

...
Основна тема на изказванията на основните представители на държавните институции
Коментари Харесай

Най-важното е да се гласува масово. Политиците коментират как ще се отрази липсата на машинния вот

Основна тематика на изявленията на главните представители на държавните институции и водачите на политическите партии бе как ще се отрази анулацията в последния миг преди локалния избор на опцията да се гласоподава с машини.

" Най-важното е да се гласоподава всеобщо ", разгласи президентът Румен Радев, откакто напусна изборната си секция в ранния следобяд в неделя.

След което на въпрос, удостовери, че е чел отчета на ДАНС. Поиска способените органи по-бързо да си свършат работата, с цел да се възвърне незабавно доверието в изборите и да станат ясно кои са играчите. Той не пропусна и в изборния ден да нападна кабинета, който трябвало да намерения каква е кадровата му политика - като се вземе поради и назначеният от държавното управление зам.-министър на осведомителните технологии, и зам.-председателя на ДАНС, сподели Радев.

Попитан дали ще разгласява скандалния отчет, той отговори с въпрос - " А на чие послушание е ДАНС "? ДАНС е на послушание на директно на премиера, сподели Радев, който по думите му не можел да изземва непознати пълномощия.

„ Редица партии, които се надпреварват да ми орязват пълномощията, през днешния ден ми измислят нови такива ”, добави той.

„ Уважавам решението на ЦИК като самостоятелен орган, само че дали е вярно и законно съгласно, ще реши съдът “, разяснява още Румен Радев.

„ През декември предходната година аз постанових несъгласие след последната смяна на Изборния кодекс, която на процедура обезсмисля машинното гласоподаване. Тогава се откри устойчиво болшинство, което отхвърли моето несъгласие “, припомни той.
 Снимка БТАРосен Желязков: Гласуват хора, а не средства
Гласувах за развиване на града, в който съм роден, в града, в който съм избрал да пребивавам и работя. Това сподели пред публицисти ръководителят на Народното събрание Росен Желязков, откакто упражни правото си на глас в София в секция в Медицинския лицей „ Йорданка Филаретова “. 

На въпрос дали неналичието на опция за машинно гласоподаване ще се отрази на изборния развой, ръководителят на Народното събрание сподели:

„ Не мисля, тъй като гласоподават хора. Не гласоподават средства за гласоподаване. Моралът е в хората. На гласоподавателите би трябвало да се подсигуряват конституционните четири правилото – за всеобщо, директно, равно и скрито изборно право и гласоподаване. Аз мисля, че без значение от средствата, това нещо ще бъде обезпечено и ще имаме избори, които ще доведат до избора на почтени представители на локалното самоуправление “. 
 Снимка БТАДенков: Гласувайте, от вас зависи животът ви 
" Днес е значимо всички да гласоподават. Хора, от вас зависи какъв ще бъде градът, селото, в които живеете, след една, след две, след три и след четири години, от вас зависи. Така че излезте и гласувайте, тъй като другояче други го вършат вместо вас и градът или селото ще наподобяват съгласно техните показа ”, прикани министър председателят Николай Денков, откакто пусна своята бюлетина в 6-о учебно заведение в София.

Той отхвърли да разяснява неналичието на опция за машинно гласоподаване, тъй като “хората би трябвало да са спокойни, че в случай че излязат и гласоподават, техният избор ще бъде регистриран вярно ”.

“Колкото повече хора излязат и гласоподават, толкоз по-малко въздействие ще имат изборните злоупотреби ”, акцентира министър-председателят.

Денков гласува “за това София да бъде ръководена по-добре от хора, които могат и знаят, от екип, в който има инженери, архитекти, IT експерти, които могат да създадат София доста по-чиста, по-красива, в която да желаеме да живеем, децата ни да имат детски градини и учебни заведения и да бъде естествен европейски град ”.
Кирил Петков: Гласувайте като машини, макар че употребявате хартия
" Колкото повече хора гласоподават, толкоз по-малка ще е тежестта на всевъзможни изборни измами. Гласувайте като машини, макар че употребявате хартия. "

Това призова Кирил Петков, съпредседател на ПП-ДБ, който упражни правото си на глас.

Петков заяви, че броят на невалидните бюлетини ще бъде ясно регистриран и всички българи ще забележим какво значи още веднъж да се върнем напълно на хартия.

" Нека не губим кураж и възторг, действително колкото и да са фалшификациите, в случай че гласуваме като в Полша - със 70 % изборна интензивност, тези фалшификации ще имат дребен % за крайния резултат ", коментира Петков.

" Живея на улица " Шишман " и в последните три години тя беше ремонтирана от ремонт, на ремонт. Гласувах за нещо доста практично - да няма следващ ремонт на " Шишман ". От друга страна имам един другар в " Люлин ", чиято улица не е ремонтирана от 20 години. Гласувах и неговата улица да бъде ремонтирана, тъй като не може единствено центърът да се ремонтира 20 пъти ", добави той.
 Снимка БТАБорисов: Решението на ЦИК беше вярно
" Това, което стана в последните дни, не е добре, получиха се укорими неща ", разяснява пред медии водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, откакто пусна бюлетина в 78 СУ “Христо Смирненски “ в Банкя.

" Укоримото държание е за тези, които са го правили и сътвориха подозрение за честността на вота ", добави той. 

Затова мисля, че решението на ЦИК беше вярно, с цел да могат хората умерено да отидат да гласоподават, посочи той.

Нека да минат тези избори, с цел да може в Народното събрание да се обсъдят най-хубавите разновидности за гласоподаване, поиска Борисов.

Според Борисов, макар абсурда с машините, е по-добре държавно управление да има, работещ парламент, с цел да могат да бъдат признати значими закони – промени в Конституцията, правосъдната власт, отхвърлено ветото на президента, да има бюджет за следващата година.

" Трябва да си преглътнем егото в този момент с тези избори ", продължи той.

Борисов заяви, че е дал своя вот София да продължи да се ръководи добре, и увери, че ще поздрави новия кмет на столицата, който и да е той. 
 Снимка БТАХристо Иванов: Очевидно ще би трябвало да се отваря Изборния кодекс
" Въпреки че без причини всъщност беше анулирано машинното гласоподаване, не трябва да позволим това да демотивира хората. Трябва да гласоподават с машини или без, с хартия – излезте и гласувайте ", прикани съпредседателя на Демократична България Христо Иванов, откакто гласоподава в 93-то приблизително учебно заведение в София.

Иванов заяви, че правото на глас е най-силният инструмент да подсигуряваме, че България ще продължи да се развива по европейски, либерален път, по пътя на промените, който е безалтернативен.

" Очакванията си ни за мощен избор в поддръжка на посоката на развиване на страната. Ако желаеме " по-прости " болшинства, би трябвало да излезем да гласуваме ", добави той.

" Постижението " машинното гласоподаване " би трябвало да бъде отстоявано, сподели той, като посочи, че хартиената бюлетина дава благоприятни условия за операции и неточности. Очевидно, че ще би трябвало да се " отваря " отново Изборният кодекс, да се преразглеждат избрани положения, гаранции ", добави Христо Иванов. 
 Снимка Българска телеграфна агенция

Снимка Българска телеграфна агенция
Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов гласоподава във Варна, разгласи, че градът има потребност от цялостна смяна и още веднъж описка оставката на държавното управление.
 Снимка БТАОще по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР