Основна мисия на община Варна е да стане зелен град.

...
Основна мисия на община Варна е да стане зелен град.
Коментари Харесай

Иван Портних с обещание: Скоро започваме с ремонтите на малките улички във Варна

Основна задача на община Варна е да стане зелен град. В тази връзка в квартал " Възраждане " бе построен нов парк , а сега има план за подобен във " Виница ". Това заяви в изявление за Дарик радио кметът Иван Портних.

По думите му, след обновяването на парка в квартал „ Аспарухово”, той ще се трансформира в естествено продължение на Морската градина , в която сега такът огромни поправки.
Във връзка с неприятното положение на дребните улици в морската ни столица Иван Портних даде обещание, че те ще бъдат ремонтирани в най-скоро време .
" След завършването на бул. „ Левски” и настоящите поправки на съществени прави, напъните ще бъдат ориентирани към дребните улици и междублоките пространства. Много скоро и те ще бъдат ремонтитирани. ", съобщи Портних.
Той уточни още, че построяването на нова библиотека ще коства към 30 млн. лева . Част от средствата ще дойдат от общинския бюджет, а за останалата част от сумата ще се търси помощ от страната. Портних заяви също, че общината ще кандидатства по европейски планове за възобновяване на всички читалища в града. Предстои ремонт на читалището в квартал „ Владиславово”. Средства са планувани и за реорганизация на филиала на театъра в морската столица.
„ Финансовото положение на общината е извънредно устойчиво и това е отразено в инспекциите на всички институции. Кредитният рейтинг на Варна е подравнен с националния със забележката, че е по-добър от него, само че подобен не може да бъде присъден. Затова и обявихме рекордна макрорамка в размер на близо половин милиард лв.. При встъпването ми в първия мандат през 2013 година макрорамка от 250 млн. лева изглеждаше фантастични и нереално.
Културният календар на общината се приспособява към туристическия сезон и даде за образец музикалния фестивал „ Варненско лято”, който тази година ще стартира през месец март и ще продължи до ноември.
Градът ни направи огромна крачка с навлизането на нискобюджетните самолетни компании. Надявам се на сполучлив летен сезон. Засега има растеж при записванията на туристи от Англия, Чехия и Полша”. ", съобщи още Иван Потних.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР