Основен ремонт ще бъде извършен на физкултурния салон на ОУ

...
Основен ремонт ще бъде извършен на физкултурния салон на ОУ
Коментари Харесай

Седем училища във Варна ще обновят спортните си бази по програмата на МОН

Основен ремонт ще бъде осъществен на физкултурния салон на ОУ „ Черноризец Храбър “, обновяват откритите спортни площадки в други шест учебни заведения
Община Варна спомага напълно в процеса по кандидатстване по програмата за създаване и модернизиране на спортните бази, за основаване на по-добри условия за физическо образование и спорт от учениците,  заяви заместник-кметът по образованието, културата и спорта Павел Попов

Седем учебни заведения във Варна, от които пет общински и две държавни, ще обновят спортните си бази в интервала 2024-2026 година. Средствата, в размер на 1,4 млн. лева, са обезпечени по Програмата за създаване и главен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските учебни заведения, която се финансира от Министерство на образованието и науката /МОН/. Това заяви заместник-кметът по образованието, културата и спорта Павел Попов.

По модула за главен ремонт на съществуващи физкултурни салони, е утвърден планът на ОУ „ Черноризец Храбър “. Това ще даде опция със средства в размер на 599 993 лева да се обнови физкултурният салон в учебното заведение, сподели Попов. 

По модула „ Изграждане и главен ремонт на открити спортни площадки “ ще бъдат финансирани 4 общински учебни заведения и 2 държавни професионални гимназии, добави заместник-кметът.

В СУ „ Гео Милев “ ще се построи нова спортна площадка за баскетбол на стойност 141 000 лв.. В НУ „ Васил Левски “ ще се извърши главен ремонт на в този момент съществуващите спортни площадки. За задачата от Министерството на образованието са обезпечени 40 000 лв., а 11 196 лв. е съфинансирането от бюджета на учебното заведение.

За откритата спортна база в Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „ Николай Хайтов “ са осигурени  200 000 лв.. Училището ще обезпечи съфинансиране в размер на 432 293 лв..

197 251 лв. ще получи за откритите си спортни стадиони ІV ЕГ „ Фредерик Жолио-Кюри “.

Професионалната техническа гимназия и Професионалната гимназия по електротехника ще извършат съществени поправки на спортните си площадки със средства надлежно 99 955 лв. и за 117 000 лв..

Още четири учебни заведения биха могли да получат финансиране в общ размер на над 3 милиона лв., в случай че бъдат утвърдени на идващ стадий от програмата на МОН. Това са ОУ „ Патриарх Евтимий “, ОУ „ Добри Войников “, ОУ „ Ангел Кънчев “ в град Варна и ОУ „ Христо Смирненски “ в село Тополи.

Община Варна активизира ресурса на няколко дирекции и спомага в процеса на кандидатстване по програмата за създаване и модернизиране на спортните бази, която се финансира от МОН. Целта е основаване на по-добри условия за физическо образование и спорт от учениците,  както при провеждането на постоянните часове, по този начин и на действия отвън образователния проект, сподели още заместник-кметът Павел Попов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР