Основателят на технологичната корпорация Microsoft Бил Гейтс вярва, че ядрената

...
Основателят на технологичната корпорация Microsoft Бил Гейтс вярва, че ядрената
Коментари Харесай

Бил Гейтс се застъпи за ядрената енергия

Основателят на софтуерната корпорация Microsoft Бил Гейтс има вяра, че нуклеарната сила може да помогне в битката против изменението на климата и че отдалечаването от нея ще усложни доставките на сила. Той изрази това мнение в изявление за немския вестник Handelsblatt, представено от.

„ Изключването им [ядрените реактори] ще направи по-трудно обезпечаването на надеждни електрозахранвания и преференциални цени [за енергийни ресурси] “, сподели Гейтс. „ Не би трябвало да изключваме никакво решение, до момента в който не проверим тъкмо цената и надеждността [на прехода към възобновими източници] “, показва той.

„ Необходимостта от електричество ще нарасне до небето, защото ние го използваме освен за нашите коли и отопление на домовете си и
ще би трябвало да възстановим доста заводи по нов метод “, споделя създателят на Microsoft. Според него новите, по-безопасни нуклеарни реактори биха могли да оказват помощ за попречване на климатична злополука.

В същото време Гейтс е песимистичен към концепцията за разширение на строителството на газови електроцентрали. „ Кредитите за нови електроцентрали се издават за 30 или 40 години, до момента в който Германия се ангажира да стане климатично неутрална страна до 2045 година “, напомни той, като означи, че за постигането на тази цел ще е належащо изкуствено да се редуцира виталният цикъл нови електроцентрали.

„ Природният газ не е същинска преходна технология “, споделя Гейтс. В същото време той призна, че „ светът към момента ще има потребност от избрани размери газ, за ​​да понижи до нула излъчванията на нездравословни субстанции в атмосферата “.

На фона на високите цени на силата създателят на Microsoft предизвести и за заплахите от възникването на ново протестно придвижване по сходство на " Жълтите жилетки ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР