Основателят на китайската компания ByteDance - Джан Имин реши да

...
Основателят на китайската компания ByteDance - Джан Имин реши да
Коментари Харесай

Основателят на компанията-майка на TikTok Джан Имин подава оставка

Основателят на китайската компания ByteDance - Джан Имин реши да се отдръпна от ролята си на ръководител в компанията, заявявайки, че ще остане старши консултант, без обаче да носи нова публична купа, предава БНР.

Джан Имин беше една от основните фигури, виновни за основаването на видео платформата и нейната китайска версия Douyin. Разрастването на TikTok обаче беше наранено отрицателно, откакто предходната година администрацията на някогашния американски президент Тръмп прикани компанията ByteDance да продаде бизнеса си в Съединени американски щати (платформата TikTok) на локална компания.
 Ирландия подгони TikTok за корист с персонални данни Ирландия подгони TikTok за корист с персонални данни
Ирландската комисия за отбрана на персоналните данни стартира следствие на приложението TikTok по съмнения, че е предавало данни на потреб...

По-рано през май тази година Джан Имин удостовери, че няма да извършва ролята на основен изпълнителен шеф на ByteDance. Промяната в ръководството идва, защото китайското държавно управление се стреми да затегне регулациите и надзора, свързани с софтуерната промишленост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР