Основателят на интернет компанията Amazon Джеф Безос отправи предложение до

...
Основателят на интернет компанията Amazon Джеф Безос отправи предложение до
Коментари Харесай

Основателят на AMAZON Джеф Безос: Гответе се за производство в Космоса!

Основателят на интернет компанията Amazon Джеф Безос насочи предложение до акционери и вложители за започване на подготовка за изнасяне на тежката индустрия в космоса. Според него, преходът може да се реализира до няколко века години. Безос има вяра, че това е методът да бъдат съхранени земните енергоресурси, написа Recode.

Производство, изнесено в космоса, ще има разполагаем неограничена слънчева сила. Тя би трябвало да се употребява за индустриални цели. Милиардерът счита, че на Земята би трябвало да има единствено жилищни площи и лека индустрия. Безос е уверен, че мястото на заводите е точно в космоса, а не на други планети, които човечеството ще колонизира.

В началото на тази година компанията Blue Origin, благосъстоятелност на Безос, съумя да извърши за първи път сполучлив полет с ракета за многократна приложимост New Shepard и капсула със същото име, предопределена за суборбитални полети. Тестовете бяха извършени на 22 януари на полигон в Тексас. Капсулата New Shepard и едноименната ракета излетяха отвесно и доближиха височина от 101,7 км.

През септември 2015 година Джеф Безос съобщи проектите си за галактически проучвания . В началото посредством Blue Origin той възнамерява да влага Щатски долар 200 милиона в производството на галактически кораби и в базата на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Кейп Канаверал. За разлика от своя съперник Елон Мъск (собственикът на Tesla ), Безос извънредно спестовно осведоми пресата за своите проекти за проучване на галактическото пространство.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР